News

Komentari 16

Strani turisti donijeli su nam u pola godine 2,72 milijarde eura

Strani turisti donijeli su nam u pola godine 2,72 milijarde eura

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine te su od travnja do lipnja ostvarene 2,33 milijarde eura prihoda od turizma, što je također pet posto više nego li u istom razdoblju 2018. godine

U prvih šest mjeseci 2019. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 2,72 milijarde eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od pet posto, odnosno prihodovano je 127 milijuna eura više, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo turizma temeljem podataka Hrvatske narodne banke (HNB). 

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine te su od travnja do lipnja ostvarene 2,33 milijarde eura prihoda od turizma, što je također pet posto više nego li u istom razdoblju 2018. godine, odnosno 110 milijuna eura više.

- Rezultati ostvareni u prvoj polovici ove godine potvrda su napretka hrvatskog turizma u vidu jačanja prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. U proteklih pet godina turistički promet na razini prvih šest mjeseci porastao je za 62 posto, a prihodi za 51 posto - izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Dodao je da veliku važnost za rast i razvoj cjelogodišnjeg turizma ima svakako i hrvatski kontinent te podsjetio da se ovoga tjedna Dani hrvatskog turizma održavaju u pet županija s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Najčitaniji članci