Obavijesti

News

Komentari 15

Stranke i donacije: Most je od donatora dobio tek 3560 kuna

Stranke i donacije: Most je od donatora dobio tek 3560 kuna
1

Najviše donacija, među parlamentranim strankama, za sada su dobili HNS i SDP, no treba imati na umu da HDZ još nije objavio svoje izvješće. Rok je do 15. srpnja

VIDEO

Most nezavisnih lista objavio je kako je u prvih šest mjeseci ove godine od donatora dobio skromnih 3560 kuna, prikupljenim iznosom svrstao se na začelje 'donatorske ljestvice'.

Šestero građana iz Zagreba, Trogira, Siska i Berlina Mostu je uplaćivalo po 20, 40, 200 do tisuću kuna, ukupno 3560 kuna. Sve donacije su novčane. 

Hrvatski laburisti su u novcu, robi i uslugama od pet donatora prikupili oko 8800 kuna.

Najviše donacija, među parlamentranim strankama, za sada su dobili HNS i SDP, no treba imati na umu da HDZ još nije objavio svoje izvješće, ima rok do 15. srpnja. 

HNS je u pola godine od donatora dobio 136.000 kuna, SDP gotovo 98.000, HSS 19.200, HSU 6600, IDS 6200, SDSS 2200, dok HSLS nije imao donacija. 

Polugodišnje izvještaje o donacijama stranke moraju objaviti najkasnije do 15. srpnja i u njemu moraju specificirati podatke o donatoru, datumu uplate, uplaćenom iznosu donacije, odnosno o tržišnoj vrijednosti darovanog proizvoda ili usluge. 

Građani i tvrtke mogu kroz kalendarsku godinu jednokratno ili više puta donirati političke stranke. Fizičke osobe, dakle građani i obrti, mogu jednoj političkoj stranci u kalendarskoj godini darovati do 30.000 kuna, pravne osobe do 200.000 kuna. Političke stranke ne smiju donirati strane države, državna tijela, javna poduzeća, sindikati, udruge poslodavaca, vjerske zajednice, humanitrane udruge, pojedinci, obrti i tvrtke protiv kojih se vodi postupak naplate dospjelih nepodmirenih obveza prema proračunu ili zaposlenicima itd.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa