Obavijesti

News

Komentari 249

Dvije žene ubijene u Zagrebu. Policija potvrdila: Pronašli smo osumnjičenog za drugo ubojstvo

Dvije žene ubijene u Zagrebu. Policija potvrdila: Pronašli smo osumnjičenog za drugo ubojstvo

Nakon što je kod Kvatrića muškarac u stanu propucao ženu koja je kasnije preminula, policija je izvijestila da je jutros pronađena i mrtva žena u stanu na Srednjacima

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

U stanu na zagrebačkim Srednjacima nađena ubijena žena 01:50

Pokretanje videa...

Ubojstvo u Zagrebu 01:26
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.30

Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje

Utvrđuje se povezanost sa žrtvom. Zasad možemo potvrditi da se radilo o nasilnom ulasku u stan gdje je žrtva usmrćena, ali točne okolnosti i povezanost između žrtve i počinitelja još uvijek su dio kriminalističkog istraživanja, rekao je voditelj Službe općeg kriminaliteta Ravnateljstva policije Ivica Kropek za Dnevnik.hr o ubojstvu na Srednjacima.

Naime, nije se radilo o provali nepoznatoj osobi, što znači da su se žrtva i počinitelj poznavali.

Što se tiče osobe osumnjičene za ubojstvo supruge u Maksimiru, on je posjedovao dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja. Hospitaliziran je u bolnici.

- Prema procjeni medicinskog osoblja, on mora ostati u bolnici i pod nadzorom je policije. Za sada ne postoji mogućnost prikupljanja daljnjih informacija od te osobe - rekao je Kropek.

- U jednom od slučajeva ide se na kazneno djelo teško ubojstvo na štetu ženske osobe, dok se u slučaju ubojstva na Srednjacima još utvrđuju točne okolnosti i nakon toga će biti poznata kvalifikacija - objasnio je.

NAŠLI POČINITELJA

- Osoba koja se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom pod nadzorom je zagrebačke policije - priopćili su kratko poslijepodne iz PU zagrebačke.

14.35

Božinović: Policija intenzivno radi na otkrivanju počinitelja

Ubojstva žena u Zagrebu komentirao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- U jednom slučaju se radi o ubojstvu u obitelji i počinitelj je priveden, a što se tiče drugog, tu još nemamo konkretnija saznanja. Zasad se ne dovodi u vezu s ubojstvom od strane bliskog partnera ili člana obitelji. Policija intenzivno radi na otkrivanju počinitelja - rekao je Božinović.

- Znate da smo i kao Vlada i kao resorna ministarstva pokazali jasnu političku volju da se borimo protiv najtežih oblika zločina u obitelji, pogotovo prema ženama, od usvajanja Istanbulske konvencije do izmjena Kaznenog zakona čime je rodno uvjetovano nasilje, ubojstvo žene, propisano kao najteže kvalificirani oblik ubojstva. Dakle, minimalna kazna je 10 godina - rekao je ministar.

14.20

Ono što vam mogu reći da je povodom dojave policije proveden očevid na mjestu događaja u suradnji s policijom. Očevidom je utvrđeno postojanje sumnje na počinjenje kaznenog djela  ubojstva na štetu jedne ženske osobe. Ovo državno odvjetništvo provodi sve mjere kako bi se utvrdile okolnosti događaja i s obzirom na to da je kriminalističko istraživanje u tijeku, ne mogu vam dati konkretnije podatke, rekao je zamjenik općinske državne odvjetnice nakon očevida ubojstva kod Kvaternikovog trga.

13.15

 Šokirani smo. Pa to je drugo ubojstvo danas. Nismo kod susjede čuli nikakvu buku proteklu noć niti ranijih dana. Zadnji put na prozoru sam ju vidjela prije Uskrsa. Mahnula mi je dok sam šetala psa. Ne znam tko bi takvoj plahoj osobi imao snage nauditi. Čitam na internetu da je ubijena nožem i da ima tragova provale. Iskreno? Iz dana u dan nam na portafon zvone nepoznati ljudi i prodaju krpe, vjerske kalendare, lonce, nude masažere, kreme za bolove, nude neke pretplate. A uznemiravaju nas sa svojim ponudama i na kućne telefone. Ne bi me začudilo da je netko od tih osoba došao susjedi na vrata - rekla je za Jutarnji jedna stanarka zgrade.

Komentari 249