News

Komentari 44

Struje je odnijele na otvoreno more, spasio je turistički brod

Struje je odnijele na otvoreno more, spasio je turistički brod

Austrijanka (79) je u nedjelju krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Nije imala snage pa je legla na leđa i čekala spas...

Na otvorenom moru kod Zlatnog rata u nedjelju se odvijala velika drama. Turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je uobičajenom rutom iz Splita prema plaži, kad su u moru zapazili stariju ženu, piše Dalmacija danas

- Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku - ispričao je Dalmaciji danas kapetan Desirea Jakov Cepernić.

POGLEDAJTE VIDEO

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat.

No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Ona u sebi nije imala snage suprotstaviti se valovima, pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko opaziti.

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol gdje je pregledana, ali, kaže, odbila je ići u supetarsku bolnicu.

- Prema posljednjim saznanjima vraćena je u svoj hotel, govor Cepernić.

Najčitaniji članci