News

Komentari 110

Studenti napustili Cvjetno, sad stvari moraju tražiti u vrećama

Studenti napustili Cvjetno, sad stvari moraju tražiti u vrećama

U potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, neke kuće i stanovi toliko su stradali da više nisu pogodni za život. Ljudi su preseljeni u studentski dom 'Cvjetno naselje', a stvari iseljenjih studenata strpane su u crne vreće

Neki studenti su zbog korona virusa i odgodi predavanja otišli kućama, a neke su stvari ostavili u svojim sobama u studentskom domu. No, nakon što je Zagreb pogodio potres, morali su se premjestiti u dom na Savu kako bi na Cvjetno mogle doći žrtve potresa, a zbog restrikcije kretanja neki od njih nisu mogli doći premjestiti stvari u drugi dom pa su im iste skupljene u crne vreće i stavljene u skladište.

Šokiralo je to studente, a jedna majka na svom je Facebook profilu podijelila iskustvo.

Fotografije s mjesta događaja pokazuju mnoštvo crnih vreča u kojima studenti moraju pronaći svoje stvari, a neke su se i prilikom transporta oštetile, zagubile ili pak pomiješale pa tko zna što bi sve moglo iznenaditi studente u 'njihovoj' vreči. Žalili su se i najmodavcu, odnosno Studentskom centru u Zagrebu.

- - U ovome trenutku 390 naših sugrađana je smješteno u SD Cvjetno naselje. To su obitelji s djecom, stariji ljudi, pa i studenti koji su u 10 sekundi izgubili krov nad glavom i zato apeliramo studente za razumijevanje. Sada je bitno zajedništvo i apeliram kod studenata na razumijevanje ove izvanredne situacije. Ispričavam se u ime Studentskog centra bilo kome tko se tijekom selidbe osjećao ugroženo, ali navodim još jednom da se postupali po naputcima nacionalnog stožera. Nadam se da će Vlada što prije pronaći rješenje kojim će zbrinuti građane koji su sada u Cvjetnom naselju, a do tada molim studente da se pridržavaju mjera za suzbijanje širenja koronavirusa - rekao je savjetnik ravnatelja SC-a Mario Župan za Jutarnji list.

Iz SC-a su pozvali studente na razumijevanje jer je ovo bila izvanredna situacija.

Najčitaniji članci