Obavijesti

News

Komentari 0

Studenti stručnih studija u Splitu dobili su svoju menzu

Studenti stručnih studija u Splitu dobili su svoju menzu

Restoran vrijedan oko 800 tisuća eura moderno je dizajniran, prostire se na oko 300 četvornih metara te ima 115 sjedećih mjesta. Kuhinja je opremljena najmodernijim uređajima

VIDEO

Studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije splitskog Sveučilišta u Kopilici dobili su u srijedu prvi restoran S.O.S. koji će podići standard i olakšati dostupnost usluge prehrane za oko 2200 studenata.

Restoran vrijedan oko 800 tisuća eura moderno je dizajniran, prostire se na oko 300 četvornih metara te ima 115 sjedećih mjesta. Kuhinja je opremljena najmodernijim uređajima radi što bolje kontrole tehnološkog procesa, a sve bi trebalo rezultirati boljom kvalitetom hrane i uštedom energije.

Rektor Sveučilišta Split Dragan Ljutić rekao je nakon otvorenja restorana da je s obzirom na to koliko studenata studira na Sveučilišnom odjelu za stručne studije na Kopilici to kao jedan mali kampus. Želja im je bila da studenti ondje imaju adekvatnu prehranu tijekom studija te da je cijeli posao odlično obavljen sa Studentskim centrom i Sveučilišnim odjelom za stručne studije.

"Nastojat ćemo da Split stvarno bude prepoznatljiv i kao studentski grad. U tom smislu širimo naše asocijacije. Čak smo ove godine i vodeći u brojnim asocijacijama. Mislim da Split to zaslužuje i ova mladost kojoj treba dati poticaj da se izgrade u prave ljude, da budu vrhunski stručnjaci, znanstvenici, da otiđu i vide kako to izgleda vani, a potom se vrate u Split", kazao je Ljutić.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Jerko Šarić kaže da restoran studentima puno znači te da je velika stvar da sveučilište nastoji podignuti standard i kvalitetu studiranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.