Obavijesti

News

Komentari 1

Studenti žele biti u Hrvatskoj i zato su im važne stipendije...

Studenti žele biti u Hrvatskoj i zato su im važne stipendije...
1

Studentima koji su slabijeg ekonomskog statusa u 2015. godini povećane su stipendije za 34 milijuna kuna, a ove je godine dodijeljeno ukupno 5200 stipendija

VIDEO

Ministarstvo obrazovanja tvrdi da su reformama studentskih potpora uspjeli povećati iznose za stipendije.

Tako su studentima slabijega ekonomskog statusa u 2015. povišene stipendije za 34 milijuna kuna, a ove je godine dodijeljeno 5200 stipendija. Usto, studentima iz poplavljenih područja tijekom 2014. i 2015. godine isplaćeno je dodatnih 2 milijuna kuna jednokratnih pomoći u iznosu od 10.000 kuna po studentu. Dosta su uložili u opremanje novih studentskih restorana, primjerice u Varaždinu i Šibeniku. Student Toni Ganjto, član Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane studenata, istaknuo je važnost studentskog standarda kao temelja stvaranja jednakih prilika i mogućnosti za uključivanje mladih u visokoobrazovni sustav bez obzira na socijalno-ekonomsku pozadinu.

- Najvažniji dio studentskog standarda trebaju biti stipendije. Povišenje broja stipendija treba postati pravilo, kako bi sustav izravnih potpora studentima postao dominantan. Osim dodjele državnih stipendija, dio na kojem svi moramo još više raditi i što se danas pokazuje kao neiskorišteni potencijal jesu stipendije koje dolaze iz gospodarstva. Ovakav sustav je temelj stipendiranja u većini EU zemalja, ali ga Hrvatska ne koristiti zbog nedovoljne povezanosti obrazovnih institucija tržišta rada - kazao je student Ganjto.

Pozvao je studente da budu nositelji pozitivnih promjena te zaključio: - Hrvatski studenti žele ostati u svojoj zemlji, Hrvatskoj, koja cijeni obrazovanje i sposobnost, zemlji novih sustava vrijednosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...