Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Studentici 400.000 kn odštete: Na nju je naletio pijani vozač...

Na nju je, dok je vozila bicikl, u travnju 2008. godine u Karlovcu naletio pijani vozač. Bila je u moždanoj komi. Otežan joj je govor i hodanje, tresu joj se ruke i dosta je depresivna...

Foto: Google karte/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
112 komentara

Iako je Karlovčanki stradaloj u prometnoj  nesreći već isplatilo 75.000 kuna, Općinski sud u Karlovcu odlučio je da joj se mora isplatiti dodatnih 331.120 kuna odštete, kao i kamate na tu svotu od 2009. godine, javlja KA portal

Na nju je, dok je vozila bicikl, u travnju 2008. godine oko 18 sati na raskrižju Ulice Luščić s Matoševom i Ulicom B. Šuleka udario vozač automobila na pješačkom prijelazu. Vozač je bio alkoholiziran i nije uspio pravovremeno zaustaviti auto kad je ona prelazila cestu. Prednjim krajem auta udario je u desnu bočnu stranu bicikla, nakon čega je ona odbačena na prednju stranu auta, gdje je tijelom udarila u desni dio prednjeg vjetrobranskog stakla, te je pala na kolnik. Zadobila je teške tjelesne ozljede u vidu moždane kome i prijeloma desne potkoljenice.

Ona se ne sjeća nikakvih događaja, i to dva sata prije nesreće i same nesreće. U nesreći joj je ozlijeđen vid, dioptrija joj je -2,25 na oba oka. Prvi događaj kojega se sjeća nakon nesreće je premještaj s intenzivne jedinice na traumatologiju i to 23. dan nakon nesreće. Posljedice nesreće su glavobolje i otežana koncentracija.

Ona je studentica, a ispite polaže otežano i usporeno. Otežan joj je govor i hodanje, tresu joj se ruke i dosta je depresivna.

Nakon izlaska iz bolnice nije znala hodati, nosila je gips na desnoj nozi i bila joj je potrebna tuđa pomoć i stalna njega, a pružali su joj je ukućani, patronažna sestra te fizijatrica po dva puta tjedno.

– Cijeneći stupanj trajnog oštećenja zdravlja tužiteljice, sva utvrđena ograničenja koja će u budućem životu trpjeti zbog trajne povrede zdravlja, njezinu dob, posebno činjenicu da trajno smanjenje životnih aktivnosti iznosi 70 posto, sud smatra primjerenim dosuditi joj pravičnu novčanu naknadu zbog povrede prava osobnosti – zaključio je sud te tuženom osiguranju naložio da tužiteljici isplati i 50.000 kuna troškova postupka.

Možda vas zanima i ovo:
Message