Obavijesti

News

Komentari 90

Studentima nije platila pa im pozvala policiju zbog prijetnji

 Studentima nije platila pa im  pozvala policiju zbog prijetnji
4

Ravnateljica NCVVO-a ne želi isplatiti studentima punu plaću. Nakon svađe s njima njih 30 je dobilo otkaz te ju optužuju da je odmah zaposlila svojih 20 ljudi

VIDEO

Nećemo kao Kamensko čekati 20 godina i gledati kako nas kradu nego smo odmah reagirali. U lice nam je rekla da smo pokrali sate, a mi smo krv pišali ovdje - rekli su nam studenti kojima je Maja Jukić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, u srijedu dala otkaz 

Njih tridesetak joj se u srijedu obratilo jer im kasni dosad redovita plaća. Nakon sastanka s 30 studenata, ravnateljica je zvala policiju zbog prijetnji, a svim studentima je dala otkaz

- Ne želi platiti studentima koji su iznijeli čitav teret državne mature. Radili smo preko 300 sati. Želi nam isplatiti samo dvije trećine jer smatra da smo mi trećinu ukrali - rekli su nam ogorčeni studenti. 

Njima dala otkaz, a zaposlila druge iz 'njenog' Slavonskog Broda

Dodatno ih je razljutilo što su im je ravnateljica dala otkaz zbog neslaganja te je pozvala nove ljude koji će raditi u Centru. 

- Nas 30 je dobilo otkaz i sad je ravnateljica pozvala njih 20 da dođu iz Slavonskog Broda, jer je ona iz Slavonskog Broda. Rekla je: 'Nema smisla nastaviti suradnju na ovakav način, iskreno mi je žao'. Kad smo joj pokušali objasniti, ona nas je stalno prekidala - rekla je studentica.

Zbog rada u Centru, odgodili su polaganje vlastitih ispita i obrane diplomskih radova

Nisu htjeli izaći iz zgrade dok ne dobiju odgovore

- Rekla je da ne vjeruje da se od 8.00 ujutro do 20.00 h može raditi efikasno. Tko njoj garantira da to što smo se mi potpisivali na porti, da smo radili cijelo vrijeme - prepričao je student razgovor s ravnateljicom. Oni nisu željeli izaći iz zgrade dok ne dobiju odgovore zašto im sad nakon odrađene mature stvaraju probleme. 

- Mi smo iz protesta ostali gore. Onda je na nas poslala zaposlenike koji su nas vrijeđali i nazivala huliganima s ulice. Optužili su nas da tu tulumarimo - kazao je ljutiti student. 

Nakon prepirke, ravnateljica Centra je pozvala policiju i rekla im je kako joj studenti prijete

Policija utvrdila da nema niti kaznenog ni prekršajnog djela

- Došla su tri policajca i jedna policajka.Tjerala nas je da joj se potpišemo na papir što smo mi odbili. Rekli smo se potpisati na papir na porti kao i inače. Ona je opet inzistirala i tu ju je prekinuo policajac koji je joj je rekao da ona nema to pravo tražiti. Policajci su bili skroz korektni - opisali su tako policijsku intervenciju. 

Policija je utvrdila da nema elemenata kaznenog ili prekršajnog djela te su otišli, a studenti su napustili zgradu. Studenti su upozorili i na nekoliko propusta u Centru. Potpisali su ugovore te su zbog svog rada i pristupu zgradi bili pod kaznenom odgovornošću, jer su radili s tajnim dokumentima. 

- U zgradu Centra su došli ravnateljičin muž i sin. Oni ne rade u centru. Zaposlenik ih je pitao: 'Gospodine tko ste vi?' Muž je postavio protupitanje: 'A tko ste vi?' Na to je zaposlenik izvadio svoju iskaznicu i pitao ga vidiš li čitati? Rekao mu je da mora izaći, no ovaj je to odbio - prepričao je student. 

Prostorije su napustili tek kad im se obradio predsjednik Nadzornog odbora Centra.

Krše se propisi:  Zbog ravnateljice izlazimo s ispitima na cestu 

Drugi problem je, prema studentima, ravnateljica napravila kad je zaključala dvorišna vrata zgrade. Sad kod iznošenja ispita iz mature studenti moraju s njima izaći na cestu kako bi opet ušli u zgradu. 

- Postoje stara i nova zgrada centra u kojima se radi. Kad studenti odrade posao u staroj zgradi, ispite moraju nositi do nove zgrade. Ravnateljica je sad zaključala ulazna vrata u dvorištu zgrade u koju su prije ulazili jer ako dođe bijesni roditelj, naglo utrči u zgradu s bombom da ta vrata budu zaključana. Mi ispite sad iz zgrade moramo nositi okolo, izvan zgrade pa opet na glavna vrata čime se krše propisi - rekao je student. 

Ministarstvo ispituje slučaj: Nadamo se da će se sve izgladiti

Pokušali smo u srijedu navečer doći do ravnateljice, no nismo uspjeli. Iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta nam nisu željeli komentirati svađu, otkaze i neisplatu plaća studentima. 

Glasnogovornica ministarstva rekla je kako čekaju očitovanje ravnateljice centra te se nadaju da će izgladiti stvar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.