Obavijesti

News

Komentari 10

Sud potvrdio optužnice u 'aferi Krašograd' teškoj 151 mil. kn

Sud potvrdio optužnice u 'aferi Krašograd' teškoj 151 mil. kn
1

Zbog nezakonitosti kojima je Zagreb navodno oštećen za više od 151 milijun kuna, Uskok tereti šestoro osumnjičenih, među kojima je bivša pročelnica Ninoslava Zeković

VIDEO

Zagrebački Županijski sud potvrdio je u utorak optužnicu protiv bivše zagrebačke pročelnice Ninoslave Zeković i ostalih osumnjičenih za višemilijunske nezakonitosti pri zamjeni zemljišta za gradske nekretnine.

Nakon što je potvrđena optužnica predmet će biti dodijeljen raspravnom sucu koji će optužnicu dostaviti okrivljenicima i braniteljima na odgovor. Nakon što dobije odgovore bit će zakazano pripremno ročište na kojem će biti određen i datum početka suđenja, rekao je Hini glasnogovornik zagrebačkog suda Krešimir Devčić.

Zbog nezakonitosti kojima je Zagreb navodno oštećen za više od 151 milijun kuna, Uskok optužnicom tereti šestoro osumnjičenih, među kojima su bivša pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ninoslava Zeković, njezin zamjenik Boro Kisjelica, ovlašteni sudski vještak Mirko Kožulj te odvjetnik Pero Lozica.

Tužiteljstvo sumnja da je dvoje gradskih dužnosnika pogodovalo vlasnicima tvrtki Studio X, Mala ulaganja, Karantena i Grokomp nekretnine prilikom zamjene njihovih zemljišta za gradske nekretnine. Te su tvrtke svoje nekretnine kojima je prethodno preuveličana vrijednost, navodno na traženje odvjetnika Lozice, mijenjali za podcijenjena zemljišta u vlasništvu grada. Osim njih osumnjičeni su i Ante Barada te odvjetnik Davor Galetović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tužiteljstvo tvrdi da se u zamjeni zemljišta za gradske nekretnine Studio X navodno okoristio za preko 64 milijuna kuna, Mala ulaganja i Karantena za nešto manje od 34,5 milijuna kuna, a Grokomp nekretnine za više od 53 milijuna kuna. Zagreb je pritom oštećen za gotovo 152 milijuna kuna.

Nezakonite zamjene zemljišta navodno su se događale tijekom 2007. Najprije su Studio X, Mala ulaganja i Karantena podnije prijedloge za zamjenu zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za zemljište u vlasništvu Grada na području Trnja, Jankomira, Vrapča i Peščenice i to na temelju nerealnih procjena zemljišta koje je, sukladno prethodnom dogovoru izradio ovlašteni sudski vještak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović