News

Komentari 10

Sud potvrdio optužnice u 'aferi Krašograd' teškoj 151 mil. kn

Sud potvrdio optužnice u 'aferi Krašograd' teškoj 151 mil. kn

Zbog nezakonitosti kojima je Zagreb navodno oštećen za više od 151 milijun kuna, Uskok tereti šestoro osumnjičenih, među kojima je bivša pročelnica Ninoslava Zeković

Zagrebački Županijski sud potvrdio je u utorak optužnicu protiv bivše zagrebačke pročelnice Ninoslave Zeković i ostalih osumnjičenih za višemilijunske nezakonitosti pri zamjeni zemljišta za gradske nekretnine.

Nakon što je potvrđena optužnica predmet će biti dodijeljen raspravnom sucu koji će optužnicu dostaviti okrivljenicima i braniteljima na odgovor. Nakon što dobije odgovore bit će zakazano pripremno ročište na kojem će biti određen i datum početka suđenja, rekao je Hini glasnogovornik zagrebačkog suda Krešimir Devčić.

Zbog nezakonitosti kojima je Zagreb navodno oštećen za više od 151 milijun kuna, Uskok optužnicom tereti šestoro osumnjičenih, među kojima su bivša pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ninoslava Zeković, njezin zamjenik Boro Kisjelica, ovlašteni sudski vještak Mirko Kožulj te odvjetnik Pero Lozica.

Tužiteljstvo sumnja da je dvoje gradskih dužnosnika pogodovalo vlasnicima tvrtki Studio X, Mala ulaganja, Karantena i Grokomp nekretnine prilikom zamjene njihovih zemljišta za gradske nekretnine. Te su tvrtke svoje nekretnine kojima je prethodno preuveličana vrijednost, navodno na traženje odvjetnika Lozice, mijenjali za podcijenjena zemljišta u vlasništvu grada. Osim njih osumnjičeni su i Ante Barada te odvjetnik Davor Galetović.

Tužiteljstvo tvrdi da se u zamjeni zemljišta za gradske nekretnine Studio X navodno okoristio za preko 64 milijuna kuna, Mala ulaganja i Karantena za nešto manje od 34,5 milijuna kuna, a Grokomp nekretnine za više od 53 milijuna kuna. Zagreb je pritom oštećen za gotovo 152 milijuna kuna.

Nezakonite zamjene zemljišta navodno su se događale tijekom 2007. Najprije su Studio X, Mala ulaganja i Karantena podnije prijedloge za zamjenu zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za zemljište u vlasništvu Grada na području Trnja, Jankomira, Vrapča i Peščenice i to na temelju nerealnih procjena zemljišta koje je, sukladno prethodnom dogovoru izradio ovlašteni sudski vještak.

Najčitaniji članci