News

Komentari 96

Mamić ko bubica: Tko u iskazu nađe razliku, dobit će Mercedes

Mamić ko bubica: Tko u iskazu nađe razliku, dobit će Mercedes

Sudac Darko Krušlin kazao je Zdravku Mamiću na početku ročišta da će zbog ispada u posljednja dva ročišta, u slučaju da ponovi isto, biti udaljen sve do kraja dokaznog postupka

U utorak je na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno saslušavanje svjedoka u sudskom postupku Zdravku Mamiću i drugima. Sudac Darko Krušlin na početku rasprave posebno je upozorio drugooptuženog Zdravka Mamića, da će zbog ispada u posljednja dva ročišta, u slučaju da ponovi isto, biti udaljen sve do kraja dokaznog postupka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na sučev upit da li je razumio upozorenje, Mamić je nijemo šutio, pa je sudac ponovio pitanje i Mamić je tek blago klimnuo glavom, što je za Krušlina bio znak da ga je razumio. Mamić je u nepunih sat vremena koliko je trajala rasprava bio miran poput bubice, čak za neprepoznati, nekim čudom uspio je obuzdati svoj temperament ili je ozbiljno shvatio sučevu prijetnju.

Čak se pred kraj rasprave u nekim dijelovima složio sa Krušlinom prilikom donošenja odluke da li čitati izjave Eduarda da Slive pa su razmijenili nekoliko lijepih riječi. Tužiteljstvo je bilo za da se pročita izjava Eduarda da Silve, s time se složila i obrana Zdravka Mamića, s tim da je Zdravko Mamić bio za, ali da se čita u Eduardovoj nazočnosti.

- U svom iskazu rekao je dosta neistina, ne vezano za ovaj predmet pa bih volio da bude nazočan kada se bude čitala njegova izjava - kazao je Mamić.

Obrana se protivila čitanju izjave Darka Cvitkovića, pa je sudac zaključio da ne postoji suglasje i donio je odluku da se rasprava prekine i nastavi 1. rujna kada će biti saslušani Lovreni.  

Nakon izlaska iz sudnice Zdravka Mamića nije trebalo nagovarati da kaže koju riječ. Kako je bilo i za očekivati osvrnuo se na pisanje medija sa rasprave koja je održana u ponedjeljak i svjedočenje Vesne Juraić, punice Luke Modrića.

– Ta žena nije promijenila niti zareza u odnosu na iskaz kojeg je dala USKOK-u, a osvanuli su naslovi poput Punica Luke Modrića promijenila iskaz – rekao je Zdravko Mamić.  

Osvrnuo se između ostalog i na upozorenje suca.

– Vidjeli ste da sam to primio mirno. Kadija te tuži kadija te sudi. Doći će dan kada ćete vi mene razumjeti i shvatiti zašto sam ja to radio u sudnici – kazao je Mamić obećavši okupljenim novinarima da će svakome tko nađe razliku između iskaza koji je Juraić dala USKOK-u i onog kojeg je u ponedjeljak dala na sudu, kupiti Mercedes .

U utorak je saslušan Robert Uroić, predsjednik Komisije za registraciju igrača pri HNS-u. Zastupnike optužnice najviše je zanimalo da li je Komisija ovjeravala osim registracijskih dokumenata i anekse ugovora kojim su se uređivali odnosi između igrača i klubova, posebno one koji se odnose na novčana potraživanja po osnovu transfera.

Uroić, je rekao da je bilo i takvih aneksa, ali jako malo u odnosu na sve dokumente na koje su oni stavljali svoju ovjeru bilo je ispod 10 posto, te da njih klubovi nisu morali dostavljati.  

Suđenju se ponovo nije odazvao Zoran Mamić, trećeoptuženi, mada je po riječima predsjednika Vijeća uredno pozvan. U Osijek nije došao niti Eduardo da Silva, koji je svoj izostanak opravdao e-mailom kako ima obveza prema svom nogometnom klubu u Brazilu. Svjedok Darko Cvitković, izostanak je opravdao zbog zdravstvenih problema.

Najčitaniji članci