Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudac traži zaštitu policije, ne zna se hoće li je dobiti curica...

Policija sama prema procjeni situacije odlučuje kome će dati zaštitu, ali je može zatražiti i ugroženi građanin. Ona je za suca zatražena, ali još nemamo povratnu informaciju je li odobrena, kažu na sudu u Zadru

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Sudac Županijskog suda u Zadru Ivan Marković zatražio je zaštitu policije zbog prijetnji  koje je primio jer je petoricu mladića osumnjičenih za grupno silovanje tinejdžerice (16), pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode.

SLUČAJ SILOVANJA U DALMACIJI Sudac se 'povukao', odgađa se i suđenje monstrumu s Paga

- Policija sama prema procjeni sigurnosne situacije odlučuje kome će dati zaštitu, ali je može zatražiti  i ugroženi građanin. Ona je za suca Markovića zatražena, ali još nemamo povratnu informaciju je li odobrena. Sud ne odlučuje o policijskoj zaštiti - kazao nam je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, kojeg smo pitali imaju li sudac Marković i/ili žrtva silovanja zaštitu policije.

Dodao je da je sudac na bolovanju.

U srijedu je zbog toga odgođen početak suđenja Josipu Rođaku, ocu koji je pobacao svoju djecu s balkona kuće u Pagu početkom godine, budući da sudac Ivan Marković predsjedava sudskim vijećem.

STRAVA U DALMACIJI Maloljetnicu silovalo 7 mladića, a sudac ih pustio na slobodu?!

Na naš upit je li policija procijenila treba li zaštita i curici odgovaraju:

- PU zadarska zaprimila kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje te započela s provođenjem izvida.  Vezano uz pitanje o pružanju fizičke zaštite žrtvama obavještavamo da  policija poduzima sve potrebite mjere i radnje, a temeljem  procjene ugroženosti donosi odluke o opravdanosti primjene takvih mjera. Također, skrećemo pažnju na odredbe Zakona o sudovima za mladež koji u članku 60. izričito navodi da su izvidi i postupak prema maloljetniku tajni. No, najvažnije u ovom slučaju je voditi računa o zaštiti žrtve koja je ujedno i maloljetna, zaštiti ju od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline - kaže u policiji.

Zbog zaštite identiteta žrtve nismo omogućili komentare pod tekstovima o ovom slučaju. Hvala vam na razumijevanju.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message