Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Sudar fregate i tankera: Sedam ljudi ozlijeđeno, 137 evakuirano

Norveška je Obalna straža rekla da je fregata koja se vraćala s NATO vježbe Trident Juncture održanoj u Norveškoj, probijen trup, počela je primati vodu...

Foto: Redningsselskapet
2 komentara

Sedam je osoba pretrpjelo lakše ozljede, a 137 osoba je evakuirano s norveške fregate „HNoMS Helge Ingstad“, koja se u četvrtak ujutro sudarila s tankerom „Sola TS“ na Sture terminalu u Øygardenu u Norveškoj, prenosi Pomorac.net.

Na temelju raspoloživih fotografija fregata je pretrpjela značajnu štetu, međutim, još nisu otkriveni detalji o stanju tankera za prijevoz nafte, koji je dio flote tvrtke Tsakos Energy Navigation, a koji plovi pod malteškom zastavom i izgrađen 2017. godine.

Norveška je Obalna straža rekla da je fregata koja se vraćala s NATO vježbe Trident Juncture održanoj u Norveškoj, probijen trup, počela je primati vodu, i da postoje realne pretpostavke da se unatoč silnim naporima neće uspjeti zaustaviti njezino potonuće. 

AIB Norway je pokrenula i istragu o uzroku sudara te je izjavila da tankeru asistira tegljač  „Tenax“, što potvrđuju i podaci pomorskog prometa iz kojih je vidljivo da brod plovi pod vlastitim pogonom uz asistenciju tegljača.

Equinor je dodao i da je u komunikaciji s norveškim vlastima mobilizirao sredstva za hitne slučajeve kako bi pomogao policiji i Zajedničkom centru za koordinaciju spašavanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message