News

Komentari 12

Sudar kod Žminja: U kamionu je bilo čak tri tone eksploziva

Sudar kod Žminja: U kamionu je bilo čak tri tone eksploziva

Eksploziv, na sreću, nije eksplodirao jer se radilo o industrijskom eksplozivu Amonal, koji kao takav nije ni mogao eksplodirati. U sudaru nije bilo ozlijeđenih ljudi

U ponedjeljak oko 8.50 sati sudarili su se kamion i automobil kod Žminja u Istri. Nije bilo ozlijeđenih, ali, kako piše Glas Istre, zanimljivo je da je kamion prevozio tri tone eksploziva poduzeća Geocop iz Rovinja. 

Eksploziv, na sreću, nije eksplodirao jer se radilo o industrijskom eksplozivu Amonal, koji kao takav nije ni mogao eksplodirati. 

Na mjesto događaja došli su rovinjska policija, vatrogasci i inspektor zaštite od požara. 

Muškarac (32) iz okolice Pićna upravljao je kamionom Man pulskih oznaka Ulicom Matka Laginje te pri uključivanju na prometnicu nije propustio vozila s prednošću prolaska. U tom je trenutku naletio VW Golf pulskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak iz okolice Gračišća te su se sudarili. 

Evidentirana je materijalna šteta, a provjerom je utvrđeno da vozač kamiona posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za prijevoz eksploziva, kao i oznake na kamionu. Nakon obavljenog očevida pozvan je drugi kamion te je eksploziv pretovaren iz oštećenog kamiona. Protiv vozača kamiona slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Najčitaniji članci