Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
63 komentara

Šuker: Budite sigurni, zbog trošarina stižu i poskupljenja

Zastupnik HDZ-a i bivši ministar financija izračunao je da će Vlada na ime trošarina na gorivo te pripadajućeg PDV-a iz džepa građana izbiti 575 milijuna kuna

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
63 komentara

Povećanje trošarina na gorivo tema je zbog koje je Ivan Šuker (HDZ) tražio stanku na početku sjednice Sabora. Upozorio je da će ponovno ceh platiti građani jer Vlada nije uspjela provesti strukturne reforme. Izračunao je da će Vlada na ime trošarina na gorivo te pripadajućeg PDV-a iz džepa građana izbiti 575 milijuna kuna

Demantira ministre: 'Nije istina da se cijene goriva neće dići'

Šuker navodi da nije istina kada pojedini ministri da se cijene goriva neće dići, jer  20 lipa nije zanemarivo. 

- Budite sigurni, ovo će dovesti do poskupljenja javnog prijevoza, transportnih usluga i do niza drugih poskupljenja - poručio je Šuker.

'Ogroman kostur u ormaru koji će pogoditi iduću Vladu'

Pitao je Vladu koliki je stvarni deficit, te je li svjesna što ostavljaju nasljednicima na Markovom trgu. Upozorio je da u sljedećoj godini neće biti drugog mirovinskog stupa i 2,8 milijarde kuna koje će se sliti u proračun s te osnove. 

- To je direktno jedan ogroman kostur u ormaru koji će pogoditi sljedeću Vladu, ali isto tako neodgovoran potez postojeće Vlade, ne prema svojim političkim protivnicima koji će preuzeti vlast sljedeće godine nego prema hrvatskom narodu. U konačnici njihov neuspjeh će platiti građani - rekao je Šuker. 

'Totalna nesposobnost, to je već dvadeseto povećanje poreza'

Podsjetio je da je Vlada uzela 40 lipa HAC-u, a lakonski je, kaže, odustala od monetizacije. Upozorio je da je HAC-u u dvije godine s te osnove uzeto 1,8 milijardi kuna. 

- Jedno totalno nesnalaženje, totalna nesposobnost da se provedu reforme, a vi, hrvatski građani, plaćajte dvadeseto povećanje poreza u mandatu ove Vlade - zaključio je Šuker.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message