Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
150 komentara

Šuker: Cijene hrane i goriva će rasti, Vlada udara na standard

Vlada je još jednom potvrdila da nije u stanju provesti strukturne reforme, komentar je Ivana Šukera (HDZ) na Vladin potez povećanja trošarina na duhan i gorivo

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
150 komentara

Vlada je još jednom potvrdila da nije u stanju provesti strukturne reforme, komentar je Ivana Šukera (HDZ) na Vladin potez povećanja trošarina na duhan i gorivo. 

- Nakon silnih poreznih opterećenja koje je Vlada provela u protekle tri i pol godine ide se ponovo s dizanjem trošarina što će direktno utjecati na životni standard građana. Ne možete reći da povećanje trošarina od 20 lipa plus PDV, to je onda 25 lipa, neće utjecati na cijenu prijevoza i na cijenu osnovnih živežnih namirnica pa na kraju krajeva na cijenu vlastitog prijevoza  građana kad koriste vlastite automobile. Ovo je još jedan udar vlade na životni standard isključivo iz jednog razloga, što su govorili neistinu prilikom donošenja proračuna, lagali su hrvatskoj javnosti i potvrdili su još jednom da nisu u stanju provesti strukturne reforme, zato udaraju ponovno po džepu hrvatskih građana - ustvrdio je Šuker.

Na tvrdnju ministra Marasa da cijene goriva neće rasti, odgovara: 

- Ne može nitko reći da neće utjecati. Reći da neće netko dići cijenu za to, a istovremeno očekujete da će vam to itekako izdašno popraviti državni proračun, 10 lipa bez PDV-a na trošarinu je poprilici 200 do 250 milijuna kuna. Dakle, ovih 20 lipa vam je negdje oko 450 milijuna kuna, kad tome dodate iznos PDV-a, onda vam je to iznos oko 600 milijuna kuna. Pa ne može baš netko reći da je to beznačajno i to su novci koji će direktno biti uzeti hrvatskim građanima iz džepa - izjavio je.

Podsjetio je da je Sabor usvojio proračun prije četiri mjeseca u kojem su se vladajući hvalili da su došli do deficita od 12 milijardi kuna iako je istina da je on daleko veći. 

- Sad ovog trenutka najavljujem problem 2016., kada neće doći 2,8 milijardi iz drugog stupa, dakle toliko će manji biti prihodi u 2015. i 2016. pa će biti problem očito neke druge vlade - zaključio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message