Obavijesti

News

Komentari 131

'Supermilijunaši': 120 Hrvata ima više od 30 milijuna dolara

'Supermilijunaši': 120 Hrvata ima više od 30 milijuna dolara
1

Od njih 120, 11 hrvatskih supermilijunaša ima neto imovinu veću od 100 milijuna dolara. Uz to, Hrvatska ima i 11.900 milijunaša 'lakše kategorije' (s imovinom većom od milijun dolara, odnosno 6 milijuna kuna)

VIDEO

Prema najnovijem izvješću londonske konzultantske kuće Knight Frank, broj ultramilijunaša, čija neto imovina prelazi 50 milijuna dolara, u svijetu se povećao na njih 129.700, što je 10 posto više nego prethodne godine. Procjenjuje se da je neto imovina tih ultramilijunaša vrijedna 26.400 milijardi dolara.  Najveći dio ultramilijunaša, njih oko 35 posto ili 44 tisuće, smjestio se u Sjevernoj Americi. Međutim, novost je da Europa više nije na drugome mjestu u svijetu po broju bogataša, jer ju je lani pretekla Azija.

Najnovije podatke o rastu bogatih po pojedinim državama, pa tako i u Hrvatskoj, londonska kuća nije objavila. Međutim, prema podacima londonske konzultantske kuće Knight Franka koje su objavili u 2017. godini, broj supermilijunaša - s imovinom većom od 30 milijuna dolara - u Hrvatskoj je u prošlom desetljeću porastao za 33 posto, piše Novi list. To je dvostruko više od njihova rasta u Europi (17 posto), a osjetno sporije od svjetskog prosjeka (42 posto).

Hrvatska ima oko 120 supermilijunaša 'teških' više od 30 milijuna dolara, među kojima njih 11 ima neto imovinu veću od 100 milijuna dolara, prema posljednjoj procjeni Knight Franka.

Hrvatska ima i 11.900 milijunaša 'lakše kategorije', a to su oni čija je imovina veća od milijun dolara, odnosno 6 milijuna kuna.
Ti se podaci ne odnose na ukupan broj hrvatskih bogataša, već na one koji su prijavljeni u domovini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...