News

Komentari 35

Svađa sutkinje i svjedoka: Na suđenju Svilanu skoro incident

Svađa sutkinje i svjedoka: Na suđenju Svilanu skoro incident

Bivši predsjednik uprave NoveTV je u utorak na Županijskom sudu rekao da "nikada nije čuo za Svilana da je primao mito za kupnju emisija vanjske produkcije''

Marijan Jurenec, bivši predsjednik uprave NoveTV, svjedočio je u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju Siniši Svilanu. Jurenec je rekao kako "nikada nije čuo za Svilana da je primao mito za kupnju emisija vanjske produkcije', piše Tportal

Jurenec, koji je na funkciji predsjednika uprave NoveTV bio od 2005. do 2009., je rekao i kako je čuo za Šelebaja i tvrtku Core media jer su bili jedan od njihovih dobavljača ali nikada nije bio u njegovoj tvrtki. 

Svjedok je rekao i kako je Svilan bio "jedan od jednakih" i da nije mogao utjecati na njega kod produljenja ugovora za pojedinu emisiju. 

Jurenec je u jednom trenutku sudu htio objasniti okolnosti rada na NovojTV te proceduru nabavljanja programa vanjske produkcije, no sutkinja mu je rekla kako on nije na sudu da objašnjava nego da odgovara na ono što ga se pita. 

- Mogu sad ustati i otići, jer sam ovdje došao dobrovoljno, i dobit ćete me tek preko međunarodnog suda. Hrvatski zakoni me ne tangiraju - rekao je onda Jurenec. Nakon toga ga je sutkinja opomenula  da se ponaša pristojno. 

Svilana, podsjetimo, USKOK tereti da je od Šelebaja, u periodu od kraja 2004. do kraja 2007., primio 262.000 eura u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju navodno dobivao po tisuću eura.  

Najčitaniji članci