Obavijesti

News

Komentari 144

Švaljek u sukobu interesa? Zbog supruga je na tapeti...

Suprug čelnice Zagreba Nenad Kukić dobio je tri posla savjetovanja bez natječaja za Zagrebački holding, ali oboje tvrde da Sandra Švaljek na to nije utjecala

VIDEO

Zamjenica Milana Bandića Sandra Švaljek našla se u mogućem sukobu interesa zbog supruga Nenada Kukića. Ovaj put zbog poslova njegove tvrtke Ad valorem sa Zagrebačkim holdingom u kojem Švaljek ima veliki utjecaj kao predstavnica Zagreba.

Lani se otkrilo da je Kukić bez natječaja zaposlen na mjesto pomoćnika ravnatelja gradske Ustanove za sportske objekte. Čim je afera otkrivena, Kukić je podnio ostavku.

Sad smo dobili podatke o tri posla koji su također sklopljeni bez natječaja s njim. Najveći je vrijedan 196.000 kuna te je za taj novac trebao savjetovati Upravu ZET-a o pisanju poslovnih izvješća, porezno savjetovati i savjetovati kod izrade investicijskih studija. Za posao nije bio raspisan natječaj, samo je njegova tvrtka u kolovozu pozvana da odradi taj posao. Ali uhićenja u Zagrebu su spriječila da se ugovor provede i isplati novac. To su nam potvrdili i u Holdingu.

- Nisam naplatio ništa od tog posla. Kad su počela uhićenja u Holdingu, sam sam inzistirao da se taj ugovor raskine - kaže nam suprug zamjenice Švaljek.

Kukić nam je prvo tvrdio da nikad nije radio s Holdingom, a onda je priznao još dva manja posla u 2013. godini. Ukupno su s PDV-om vrijedni 28.000 kuna. Kukić tvrdi da su ga pozvali da napiše stručno mišljenje za Vodoopskrbu i Holding.

- Moja supruga nije na to utjecala. Zvao me bivši predsjednik uprave Holdinga Ljubičić - tvrdi Kukić.

Na pitanje zašto je prvo zanijekao sve ugovore, kaže da je ove sitne iz 2013. zaboravio, a da iz 2014. godine ionako ništa nije naplatio. Kukić nam je rekao da je porezni stručnjak koji radi na tržištu i nije ni pomišljao na sukob interesa. Ipak, prije nego što mu je supruga postala zamjenica gradonačelnika nije radio s Holdingom i Gradom. Švaljek kaže kako također nije utjecala da on dobije poslove.

- Tema je bacanje prašine u oči jer sad meni traže minorni sukob interesa kako bi me diskreditirali i odvratili pozornost s natječaja za upravu Holdinga. To plasiraju ljudi čiji će statusi biti ugroženi novom i stručnom upravom - kaže Sandra Švaljek. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca