Obavijesti

News

Komentari 112

"Ne znam odakle potreba za izgradnjom tolikih fontana"

"Ne znam odakle potreba za izgradnjom tolikih fontana"
1

Sandra Švaljek je u srijedu gostovala u emisiji 24sata koju je vodioi novinar Boris Rašeta. Rašeta je sa Švaljek razgovarao o Milanu Bandiću, problemu Jakuševca, gradskim projektima...

VIDEO

Sandra Švaljek je u srijedu gostovala u emisiji 24sata koju je vodio novinar Boris Rašeta. Rašeta je sa Švaljek, koja je najavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, razgovarao o Milanu Bandiću, problemu Jakuševca, gradskim projektima...

- Zagreb mora biti moderniji, razvijeniji i ključni sustavi moraju funkcionirati bolje nego danas. Ne možemo biti zadovoljni učinjenim. Sredstva Zagreba su značajna i s tim se sredstvima moglo učiniti više nego što se učinilo. Muči me prije svega to što se Zagreb čudno razvijao, vidimo kozmetička poboljšanja, a nedostaju projekti koje bi građani s pravom mogli očekivati prije svega vezano uz promet. Mislim na prometna rješenja koja bi uklonila automobile iz središta grada. Građani bi ostavljali aute na ulazu u grad i koristili javni prijevoz za odlazak u grad. Sustav vodoopskrbe vapi za modernizacijom, sustav gospodarenja otpadom također. Što se Jakuševca tiče, treba hitno naći novo rješenje za otpad. Imamo rješenje za Jakuševec, a to je da se otpad više nego danas razvrstava, da se korisne komponente prodaju na sekundarnom tržištu, a da na Jakuševac stiže obrađeni otpad. Do 2015. će se moći primati takav otpad na Jakuševcu. Za sustav gospodarenja otpadam neke se mjere mogu poduzeti vrlo brzo. Ako krenete ozbiljno od početka, debelo unutar mandata možete napraviti neke izmjene. Holding je v veliki sustav ne bi trebao ostati u tim gabaritima, treba se postepeno smanjivati boj zaposlenih - rekla je Švaljek. 

Švaljek je o Bandiću rekla:

- Bandić je uporan radnik i radnik u svakom slučaju no on radi na način koji zna, a ja mislim da bi se rad gradonačelnika trebao organizirati drugačije. Jedan dio treba uložiti na strateško promišljanje razvoja grada, a to se ne može sa ceste. Ne vidim smisao u fontanama, ne znam odakle potreba za izgradnjom tolikih fontana. Ukrasi nisu na vrhu ljestvice prioriteta. Građani žele bazene, žičaru, fontane nisu na listi prioriteta građana. Projekt žičare se može realizirati u roku od godine dana. 

O tome kako je odlučila prihvatiti Bandićevu ponudu da radi za njega, Švaljek je rekla:

- Banduić mi je pristupio u terenutku kada sam bila otvorena za takvu vrstu izazova. Iako mi je odluka da se bavim politikom bila strana, prihvatila sam taj poziv. To je bila mogućnost da vidim nešto drugo ne samo Ekonomski isntitut i činilo mi se kao prilika da na nešto utječem. Mogućnost da napravim neku promjenu.  

Emisiju pratite na svim platformama 24sata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu