Obavijesti

News

Komentari 92

Sve izgorjelo zbog pećnice, tek je pita ostala cijela: 'Ostali smo bez svega, nemamo ni lijekove'

Sve izgorjelo zbog pećnice, tek je pita ostala cijela: 'Ostali smo bez svega, nemamo ni lijekove'
3

Kuća u kojoj je živjeli supružnici planula je zbog kvara na instalacijama u četvrtak oko 13 sati. Oni su, nasreću, istrčali iz kuće neozlijeđeni, ali nisu stigli ponijeti gotovo ništa sa sobom

VIDEO

Pekla sam pitu od tikve, eno je tamo. Samo, malo je zagorjela, reš pečena je, govorila nam je Nada Vidović (70) iz Pakoštana. Do nje smo se probijali po zgarištu kuće, kroz izgorene dokumente, obiteljske fotografije, stolce iskrivljene od vrućine, rastopljene police, liječničke nalaze, spaljeno cvijeće i sprave za vježbanje.

Ukratko, kroz cijeli život koji je progutao plamen.

Kuća u kojoj je živjela sa suprugom Jandrom (81) planula je zbog kvara na instalacijama u četvrtak oko 13 sati. Supružnici su, nasreću, istrčali iz kuće neozlijeđeni, ali nisu stigli ponijeti gotovo ništa sa sobom.

- Baš sam pitu išla staviti u pećnicu, ali nije bilo struje. Suprug je vidio da je iskočio osigurač, pa ga je vratio i više nije iskakao. Taman se zagrijala pita u pećnici kad je počeo dim sukljati iz kupaonice. Otvorila sam vrata, a potom je suknuo plamen. Suprug je donio vatrogasni aparat, ali počelo je nešto pucati, pa smo se bojali eksplozije i izletjeli iz kuće, ništa ne uzevši. Ostali su nam čak i mobiteli, potpuno su se rastopili - kaže gospođa Vidović te nam pokazuje:

- Vidite, rastopljeni novčanik. Izgoreni novac još je unutra. I tablete koje suprug i ja pijemo zbog bolesti izgorjele su - nizala je gospođa Nada pokazujući nam stvari koje su ležale po zgarištu. Oko nje susjedi vrijedno čiste kuću od koje su ostali samo zidovi. Ubacuju izgorjele stvari u “karijolu” i voze u kontejner.

- Susjedi su nam priskočili u pomoć. Kod njih ćemo i spavati. Kuhaju nam i ručak. Ne znam što bismo bez njih, velika im hvala - dodaje Nada Vidović.

Susjed Mićo čisti ostatke kuće i govori da će morati mijenjati sve, od instalacija, centralnoga grijanja, vodova za struju i vodu, parket...

- Pomažemo koliko tko može, nas desetak. Šteta je ogromna, jeftinije bi bilo ponovno graditi - kaže, a susjed Ivica dodaje da su supružnici cijeli život radili u Njemačkoj i ulagali u kuću, a sad im je ona izgorjela.

- Bio sam u centru Pakoštana kad je planulo. Vidio se dim, no kuću je bilo nemoguće ugasiti - kaže Ivica.

Vlasnica dodaje kako se možda i moglo ugasiti da su vatrogasci sa sobom imali pjenu, a ne samo vodu, za koju je trebalo prvo isključiti struju, pa je sve potrajalo, a kuća je dotle izgorjela. A vatrogasci kažu da se struja mora ugasiti i u slučaju gašenja pjenom.

Dim i čađa zahvatili su i gornji kat kuće. Kažu da kuća, nažalost, nije osigurana te da su nedavno kupili novi veliki televizor i perilicu posuđa.

- Žalosno je to, čista žalost. Šteta je ogromna, ne znam točno, ali nije manja od 200.000 eura. Bilo je tu vrijednih stvari, ali i onih u koje sam uložio vrijeme i energiju i vrijedne su meni - kazao je Jandre Vidović (81), vlasnik kuće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e