Obavijesti

News

Komentari 860

Biden: Strpite se, pobjeđujemo!

Biden: Strpite se, pobjeđujemo!

Biden je održao govor u Wilmingtonu te rekao kako i dalje vodi u Pennsylvaniji. Trump je, s druge strane, nezadovoljan pravničkim timom te od njih zahtijeva da poduzmu dodatne korake...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Joe Biden
264 : 213
Donald Trump
Sortiranje događaja
6.35

Ovo je Bidenova trenutna prednost u odnosu na Trumpa:

Nevada - 22,657 glasova (1.82%)
Arizona  - 29,861 glasova (0.94%)
Pennsylvania - 28,877 glasova (0.43%)
Georgia - 4,020 glasova (0.08%)

6.00

Joe Biden je održao govor u Wilmingtonu te poručio svojim biračima da se strpe:

- Moji sugrađani, dragi Amerikanci, nemamo još konačnu potvrdu pobjede, ali brojke su jasne. Govore nam da imamo jasnu i uvjerljivu priču. Pobjedit ćemo - rekao je Biden dok je Kamala Harris stajala uz njega na pozornici. 

- Pogledajte samo koliko se toga dogodilo od jučer. Prije samo 24 sata bili smo u zaostatku u Georgiji, a sad vodimo. Osvojit ćemo i tu državu. Sad vodimo, i pobijedit ćemo, i u Arizoni, a i u Nevadi. Zapravo, vodstvo u Nevadi se duplo povećalo. Idemo prema 300 elektorskih glasova. A pogledajte i brojke na nacionalnoj razini. Pobijedit ćemo ovo s uvjerljivom razlikom, s cijelom nacijom koja nas podržava - zaključio je Biden. 

Dodao je i kako i dalje vodi u Pennsylvaniji.

Osvrnuo se i na činjenicu da je jučer u Americi u jednom danu zaraženo 125.000 ljudi. 

- Jučer smo senatorica Harris i ja održali nekoliko sastanaka s grupom stručnjaka za javno zdravstvo u vezi ekonomske krize s kojom se ova država suočava - rekao je.

- Pandemija ne jenjava. Brojke 'lete u nebo'. Uskoro bismo mogli imati i po 200 tisuća novozaraženih dnevno, a približavamo se i brojci od 240.000 izgubljenih života. 240.000 izgubljenih života diljem Amerike - dodao je Biden.

- Znamo svi da tenzije rastu, i moraju rasti nakon ovako teških izbora. Ali, moramo ostati mirni. Strpljivi. Pričekajte da završi ovaj izborni proces i pričekajte da izbroje sve glasove - zaključio je.

Cijeli govor poslušajte OVDJE.

3.00

Trump je navodno nezadovoljan svojim pravničkim timom te od njih zahtijeva da poduzmu dodatne korake. CNN piše kako je ljut jer je Vrhovni sud naložio Pennsylvaniji da se dopisni glasovi koji su pristigli nakon 3. studenog moraju brojiti odvojeno umjesto da ih zabrane.

2:30

Napeto se iščekuje kada će Joe Biden održati govor.

Prema najnovijim informacijama, on će se ipak večeras obratiti javnosti, bez obzira na to hoće li rezultati izbora biti poznati, ali se ne zna točno vrijeme njegovog obraćanja. 

Povećao je vodstvo, ali još nisu poznati konačni rezultati u Pennsylvaniji. Ni Biden ni Trump u ovom trenutku nemaju 270 elektorskih glasova potrebnih za pobjedu. Osim Pennsylvanije, još se čeka proglašenje pobjednika u tri ključne zemlje - Georgiji, Nevadi i Arizoni.

Ovo je trenutno stanje:

24sata
1:00

Donald Trump ponovno se oglasio na Twitteru i napisao da je u izbornoj noći imao veliko vodstvo u ovim državama u kojima još nije proglašen pobjednik te da je to vodstvo kroz par dana nekako 'čudesno nestalo'. 

Dodao je da će se ta vodstva 'možda vratiti kada krenu pravne procedure'.

Komentari 860