Obavijesti

News

Komentari 135

Ukrajina: Bahmut je pod našom kontrolom; Šojgu iznenada posjetio rusku vojsku u Ukrajini

Ukrajina: Bahmut je pod našom kontrolom; Šojgu iznenada posjetio rusku vojsku u Ukrajini

Rat u Ukrajini traje već 373 dana. Sve je krvavija bitka za Bahmut, a Ukrajinci su evakuirali Kupjansk, grad na istočnom frontu

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Herson: Rusi su zahtijevali da novorođenčad dobiju rusko državljanstvo 01:20
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22:25

 Ukrajina objavila nove brojke ruskih gubitaka u ratu

21:24

Minsk - Peking

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko i kineski predsjednik Xi Jinping dogovorili su se da će se ponovno sastati, rekao je bjeloruski veleposlanik u Pekingu Jurij Senko u intervjuu za TV kanal Belarus 1 .

Prema njegovim riječima, Lukašenko je pozvao kinesku delegaciju u Minsk, javlja ruska Lenta.

“Kao suverena neovisna država gradimo odnose s Kinom u interesu naše dvije zemlje, ne da bismo se ikome dodvorili, ni protiv koga”, istaknuo je.

Bjelorusija otvoreno podržava rat u Ukrajini, dok se pojavljuje sve više informacija kako i Peking Moskvi šalje tehnologiju... Ruski mediji su tako ovu vijest dočekali s oduševljenjem. Hvale Lukašenka, Xija i pišu kako je ovo početak novog svjetskog poretka...

19:45

Brojke Kijeva

Od početka invazije eliminirali smo 152.190 ruskih vojnika, uništili smo 3409 ruskih tenkova... Stoji u dnevnom izvještaju Kijeva o ruskim gubicima u ratu.

19:13

Saudijska Arabija poslala 94 mil. eura humanitarne pomoći Ukrajini: 'Jako smo im zahvalni'

Ukrajina je od Saudijske Arabije primila humanitarnu pomoć u vrijednosti od 94 milijuna eura, uključujući i prijeko potrebne generatore nakon niza ruskih raketnih napada na ukrajinska postrojenja za proizvodnju električne energije.

"U humanitarnoj pomoći se našlo 135 moćnih generatora s 20 do 400 kilovata energije, termalne deke i higijenske potrepštine", napisao je na svome Telegram kanalu predstojnik predsjednikova ureda, Andrij Jermak.

OVDJE VIŠE O TEMI

18:28

Prigožin: Ovo je borba za Rusiju

Borba za  Rusiju  mora se odvijati ovdje i sada, inače će Ukrajina, uz pomoć NATO-a , opet probiti crvene linije, poručio je putem svojeg Telegram kanala vođa zloglasne Wagner skupine Jevgenij Prigožin.

Ovaj 'biznismen' posljednjih tjedana objavljuje snimke iz okolice Bahmuta i najavljuje pad grada pod rusku kontrolu, pa se na Bahmut, 58. grad po broju stanovnika u Ukrajini prije početka invazije, referira ovaj dio "Ovdje i sada".

Ponudio je i svoju ideju za okončanje rata.

- Naša operacija može završiti već sutra. Moguće je povući sve te linije na kojima se sada nalaze naše trupe. I poželjno je da ih nacrtate podebljanom crtom (...) Popravite rusku granicu na ovome, postavite graničare na to . rekao je Prigožin.

Komentari 135