Obavijesti

News

Komentari 173

'Sve mi je izgorjelo, i odjeća. Sve što imam je ovo što nosim'

'Sve mi je izgorjelo, i odjeća. Sve što imam je ovo što nosim'
13

Štefici je prije tri dana izgorjela kuća dok je bila kod doktora. Zgarište od tuge ne može niti gledati, a u kuću ne želi ući jer se počne tresti. Sada živi kod susjede, a za izgraditi novu kuću nema novaca

VIDEO

Što da vam kažem. Imala sam dom, odjeću, stvari. U pet minuta sam ostala bez svega, priča nam Štefica Ringl (71) iz Lipoveca kraj Zlatara Bistrice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Prije tri dana otišla je doktoru u grad. Kada se vratila, vidjela je dim kako suklja iz njene kuće. Pokušala je ući u kuću i spasiti bar nešto, ali od dima nije mogla. Vatra je progutala sve što se u kući nalazilo. Izgorjelo joj je posuđe, namještaj, krov. Od kreveta su ostale samo žice. U požaru joj je izgorjela i sva odjeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U pet minuta sam postala siromah. Nemam ni gaće, ni čarape da se presvučem. Sve odjeće što imam je ono što nosim na sebi. Nema mi ni Božića ni blagdana nakon ovoga. Ne znam više što reći. Kao da sam umrla sam ovih dana - kroz suze priča Štefica koja od požara spava kod susjede.

POGLEDAJTE GALERIJU:

12
| Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija

U toj kući živi 18 godina. Sa suprugom je ranije živjela u Zagrebu, a kada se on razbolio, prodali su stan i došli živjeti u Lipovec.

- Muž mi je bio teško bolestan. Bio je slijep i odrezali su mu obje noge. Došli smo ovdje živjeti, dočekati starost. On je umro prije 13 godina. Ostala sam bez njega, a sada i bez doma - trese se Štefica koja kaže kako su godinama ulagali u kuću u Lipovcu. Nakon što su vatrogasci ugasili vatru, u kuću više nije ulazila. Ne može od tuge i muke to gledati, kaže. Jedva i razgovara, a da ne pusti suzu. U pomoć su joj prvi priskočili susjedi te sin i snaha koji su se pukim slučajem nalazili u Hrvatskoj.

- On inače živi i radi u Njemačkoj. Bili su u Zagrebu i odmah sam ga pozvala. Pokušao je izvaditi nešto iz kuće nakon što je požar ugašen, ali nema ništa. Kod susjede sam spavala, a drugi susjed mi je prepustio svoju vikendicu da živim u njoj. Ali znate kako je to, spavati u tuđemu, nemati svoje - kaže Štefica koja kaže kako je požar krenuo iz priključnog dimnjaka koji je išao kroz zid u peć.

- Otkad je izgrađena kuća, taj dimnjak je tako bio. Očito je sada počelo gorjeti i proširilo se - priča Štefica i dodaje kako je u cijeloj nesreći imala i nešto sreće.

- Sama sreća je što nisam bila u kući jer je vatra počela oko 13 sati, a ja u to  vrijeme legnem spavati. Da sam bila kući, ugušila bih se - kaže Štefica koju je cijelo vrijeme tješila snaha. Kući više nema spasa, kaže, morat će je skroz srušiti, a za izgraditi novu nema.

- Imam nešto mirovine da mogu financirati samu sebe. Za novu kuću nemam. Sve što imam sam sama zaradila i pomagala drugima. Teško je sada kada ti trebaš pomoć - zaključuje Štefica.

Svi koji žele financijski pomoći isto mogu učiniti na broj računa: HR8023600003215623814 otvoren u Zagrebačkoj banci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.