Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

'Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi - Želim život...'

Na današnji dan prije 12 godina umrla je Ana Rukavina, djevojka koja je cijelu Hrvatsku dignula je na noge i dodirnula svojom pričom kada je poslala emocijama puno pismo s naslovom 'Želim život!'

24sata
Foto: 24sata
6 komentara

Ne bojte se, moja priča nije tako tragična, ni depresivna, meni se jednostavno dogodio život, iz kojeg i Vi možda možete nešto naučiti. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi - Želim život -  napisala je to teško bolesna novinarka Ana Rukavina u pismu koje je dirnulo hrvatsku javnost. Zamolila ih je za pomoć 18 dana prije svoje smrti. 

Bitku s leukemijom izgubila je na današnji dan 2006. godine. Nije dočekala svoj 30. rođendan. Opaka bolest odnijela ju je pola godine ranije.

Vedra i energična djevojka radila je u gradskoj rubrici Vjesnika od ožujka 2002. a nakon što se preselila u Šibenik, udala se i nastavila raditi kao dopisnica Vjesnika. Sredinom 2005. dijagnosticirana joj je leukemija. Liječila se na Odjelu za transplantaciju koštane srži na KBC-u na Rebru i počela se oporavljati, da bi se u listopadu 2006. bolest vratila.

Cijela Hrvatska saznala je za njezinu bolest i tegobe koje proživljava nakon što je napisala dirljivo pismo o svojoj bolesti, moleći za pomoć u liječenju. Naime, postojala je mogućnost da ode na terapiju u SAD. Njeno pismo jako se brzo proširilo po internetu i drugim medijima te je velik broj ljudi ponudio pomoć. Željela je usmjeriti pozornost javnosti na nedostatak donora koštane srži i na potrebu osnivanja banke matičnih stanica iz pupkovine.

Nakon njene smrti, osnovana je 'Zaklada Ana Rukavina', koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra donora koštane srži.  

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message