Obavijesti

News

Komentari 33

Svečana ceremonija za Pelješki most idući tjedan u Bruxellesu

Svečana ceremonija za Pelješki most idući tjedan u Bruxellesu
1

LOKALNI IZBORI 2017. Plenković je u Dubrovniku dao potporu HDZ-ovim  kandidatima -  za gradonačelnika Mati Frankoviću i za župana dubrovačko-neretvanskog Nikoli Dobroslaviću

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u četvrtak u Dubrovniku rekao kako će se idući tjedan u Bruxellesu održati svečana ceremonija na kojoj će biti službeno potvrđeno da Europska unija sufinancira izgradnju Pelješkog mosta.

Plenković je u Dubrovniku na druženju s građanima dao potporu HDZ-ovim  kandidatima -  za gradonačelnika Mati Frankoviću i za župana dubrovačko-neretvanskog Nikoli Dobroslaviću.

"U priči s izgradnjom Pelješkog mosta zapažena su nastojanja i Mate Frankovića, a naročito župana Nikole Dobroslavića", istaknuo je Plenković.

Odgovarajući na novinarska pitanja o imenovanju ministara,  mogućim parlamentarnim izbore i preslagivanju većine u Saboru odgovorio kako će se o svemu oglasiti nakon drugog kruga lokalnih izbora, a isti odgovor je dao i na pitanje o neslužbenim informacijama kako je postignut dogovor s HNS-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Franković:  Golf na Srđu ovisi o Studiji utjecaja na okoliš

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je kako se projekt golfa na Srđu  neće dogoditi ako Studija utjecaja na okoliš pokaže da je štetan.  ''Vrlo je jasno, ako Studija pokaže da je projekt štetan za okoliš do njega nikada neće doći. Ako se pokaže da je prihvatljiv, dogodit će se u obliku u kojem je prihvatljiv'', rekao je Franković.

U mandatu će, kako je rekao, staviti naglasak na povlačenje sredstava iz EU fondova kako bi se riješila ključna infrastrukturna pitanja poput vodoopskrbe, kanalizacijske mreže i povećanja standarda u predškolskom odgoju i školstvu.

Franković je također rekao kako je brojne kruzere koji uplovljavanju u Dubrovnik nužno disperzirati kroz dane u tjednu.

Dobroslavić:  EU sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta kruna napora u povezivanju juga Hrvatske s ostatkom RH

Kandidat HDZ-a za župana Nikola Dobroslavić  je rekao  kako današnja potvrda povjerenice za regionalnu politiku EK Corine Cretu, o dovršetku procedura EK za sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta nije predizborna, već da je riječ o kruni napora u povezivanju juga Hrvatske s ostatkom Republike Hrvatske.

Dobroslavić je također rekao da će u sljedećem mandatu smanjiti velike razlike u standardu u najjužnijoj županiji, a naglasio je i kako je veliki dio posla na jedinicama lokalne samouprave.

 ''Mi imamo sveobuhvatan program koji pokriva cijelu županiju. Na svim područjima imamo temeljnu zadaću smanjivanja razlika. Imamo alate za to, ali jedinice lokalne samouprave moraju to pratiti'', rekao je  Dobroslavić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...