Obavijesti

News

Komentari 400

Crvenim trgom prošle tisuće vojnika i najmoćniji tenkovi

Crvenim trgom prošle tisuće vojnika i najmoćniji tenkovi
47

Svečanost su bojkotirali najviši predstavnici nekadaših zapadnih članica antinacističke koalicije u 2. svj. ratu, no zato su došli današnji saveznici Rusije

VIDEO

U povodu 70. godišnjice pobjede nad nacističkom Njemačkom jučer je na Crvenom trgu održan najveći vojni mimohod u povijesti moderne Rusije. Ministar obrane Sergej Šojgu prekrižio se prije obilaska postrojenih svečanih postrojbi, a nakon njihova pregleda predao je prijavak vrhovnom zapovjedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 01:08

- Ne smijemo zaboraviti da je ideologija rasne supremacije i isključivosti dovela do tog krvavog rata. Tridesetih godina prošlog stoljeća prosvijećena Europa nije prepoznala na vrijeme opasnosti. Danas, nakon 70 godina, povijest nas opet poziva na budnost - istaknuo je znakovito Putin otvarajući mimohod kojem zbog, deklarativno, ukrajinske krize, nisu nazočili najviši predstavnici nekadašnjih zapadnih saveznika antinacističke koalicije. No nazočnost sadašnjih saveznika - predsjednika Kine, Indije, Kube, Egipta, kao i gotovo svih država nastalih raspadom Sovjetskog Saveza, osim, naravno, Ukrajine i Gruzije, dolaskom su demonstrirali stvaranje temelja novog snažnog bloka koji u svijet ponovno uvodi bipolarnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vojni mimohod bez sumnje bio je prilika da se oda počast preostalim veteranima, koji su u Moskvu pristigli iz gotovo cijelog nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, a država im je osigurala besplatne zrakoplovne karte i VIP tretman - besplatan smještaj u luksuznim sanatorijima u Podmoskovlju te počasna mjesta.

Pokretanje videa...

24sata 00:25

- Danas, kad se nalazimo pod velikim političkim, gospodarskim, ali i vojnim pritiskom, dok NATO održava vojne vježbe praktično na našim granicama, jasno pokazujemo da imamo čime uzvratiti - objašnjava nam umirovljeni pukovnik ruske vojske Viktor Baranec, nekadašnji glasnogovornik ministarstva obrane, čovjek od Putinova osobnog povjerenja i vojni analitičar najvećih ruskih dnevnih novina Komsomolskaja Pravda. 
Uz znakoviti osmijeh složio se s našom pretpostavkom kako su oni noviteti vojne industrije pokazani na mimohodu tek dio novog arsenala. Jer glavne se stvari ne pokazuju.

- Mogli smo pokazati najnovije bombardere i lovce, vojnike robote koji su još u fazi razvoja, no ponešto treba čuvati za sljedeće godine - rekao je Baranec.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 400
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'
DRAMA OBITELJI IZ ZAGREBA

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'

Marcella i Nevenko imaju troje djece. Dvoje ide u vrtić, ali treće ne može jer su mijenjali pravilnik. Marcella zbog toga ne može raditi
Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...