Obavijesti

News

Komentari 400

Crvenim trgom prošle tisuće vojnika i najmoćniji tenkovi

Crvenim trgom prošle tisuće vojnika i najmoćniji tenkovi
47

Svečanost su bojkotirali najviši predstavnici nekadaših zapadnih članica antinacističke koalicije u 2. svj. ratu, no zato su došli današnji saveznici Rusije

VIDEO

U povodu 70. godišnjice pobjede nad nacističkom Njemačkom jučer je na Crvenom trgu održan najveći vojni mimohod u povijesti moderne Rusije. Ministar obrane Sergej Šojgu prekrižio se prije obilaska postrojenih svečanih postrojbi, a nakon njihova pregleda predao je prijavak vrhovnom zapovjedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 01:08

- Ne smijemo zaboraviti da je ideologija rasne supremacije i isključivosti dovela do tog krvavog rata. Tridesetih godina prošlog stoljeća prosvijećena Europa nije prepoznala na vrijeme opasnosti. Danas, nakon 70 godina, povijest nas opet poziva na budnost - istaknuo je znakovito Putin otvarajući mimohod kojem zbog, deklarativno, ukrajinske krize, nisu nazočili najviši predstavnici nekadašnjih zapadnih saveznika antinacističke koalicije. No nazočnost sadašnjih saveznika - predsjednika Kine, Indije, Kube, Egipta, kao i gotovo svih država nastalih raspadom Sovjetskog Saveza, osim, naravno, Ukrajine i Gruzije, dolaskom su demonstrirali stvaranje temelja novog snažnog bloka koji u svijet ponovno uvodi bipolarnost.

Vojni mimohod bez sumnje bio je prilika da se oda počast preostalim veteranima, koji su u Moskvu pristigli iz gotovo cijelog nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, a država im je osigurala besplatne zrakoplovne karte i VIP tretman - besplatan smještaj u luksuznim sanatorijima u Podmoskovlju te počasna mjesta.

Pokretanje videa...

24sata 00:25

- Danas, kad se nalazimo pod velikim političkim, gospodarskim, ali i vojnim pritiskom, dok NATO održava vojne vježbe praktično na našim granicama, jasno pokazujemo da imamo čime uzvratiti - objašnjava nam umirovljeni pukovnik ruske vojske Viktor Baranec, nekadašnji glasnogovornik ministarstva obrane, čovjek od Putinova osobnog povjerenja i vojni analitičar najvećih ruskih dnevnih novina Komsomolskaja Pravda. 
Uz znakoviti osmijeh složio se s našom pretpostavkom kako su oni noviteti vojne industrije pokazani na mimohodu tek dio novog arsenala. Jer glavne se stvari ne pokazuju.

- Mogli smo pokazati najnovije bombardere i lovce, vojnike robote koji su još u fazi razvoja, no ponešto treba čuvati za sljedeće godine - rekao je Baranec.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 400

VIDEO

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja
Izdali narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže nam novo jako nevrijeme uz pljuskove i tuču
PRIPAZITE!

Izdali narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže nam novo jako nevrijeme uz pljuskove i tuču

Narančasto upozorenje izdano je za nevrijeme od sredine utorka u većini središnje Hrvatske, zbog obilnijih pljuskova pogotovo u zapadnijim područjima, a tuče i olujnih udara vjetra u istočnijim