Obavijesti

News

Komentari 11

Svećenik će odraditi kaznu jer je pijan srušio curicu

Svećenik će odraditi kaznu jer je pijan srušio curicu
3

Svećenik u mirovini Stjepan Pokrivka (60) sve je priznao i pokajao se. Dobio je 6 mjeseci zatvora, ali je sud to odmah preinačio u dobrotvorni rad

VIDEO

U četvrtak je na riječkom Općinskom sudu izrečena presuda selezijancu Stjepanu Pokrivki (60), svećeniku koji je krajem svibnja prošle godine pijan na pješačkom prijelazu u Liburnijskoj ulici u Rijeci oborio majku s petogodišnjim djetetom. Sutkinja je svećenika osudila na kaznu šestomjesečnog zatvora koju je preinačila u rad za opće dobro na slobodi. Umirovljeni svećenik će u roku godinu dana morati odraditi 60 dana na opću korist. Pokrivka je upravljajući Toyotom prošao kroz crveno svjetlo i naletio na pješakinje koje su s teškim ozljedama prevezene u bolnicu. Izmjereno mu je 1,18 promila alkohola u krvi. Pokajao se, priznao krivnju i izrazio žaljenje. Presuda je odmah postala pravomoćna jer se Pokrivka odrekao prava na žalbu.
- Žalosno, ali istinito. Očekivali smo presudu primjerenu djelu koje je svećenik počinio. Kazna je premala, to svatko može odraditi, rekla je razočarano I. J. (31), majka koju je zajedno s kćerkom A. L. (6) Pokrivka oborio na pješačkom prijelazu.
- Svećenik nam je nakon nesreće i za Božić ponudio novčanu pomoć koju nismo prihvatili. Prvi smo se put sreli na izricanju presude. Ravnodušno se smješkao. Ispričao nam se, ali ne prihvaćamo njegove isprike. Nanio nam je previše boli, govori I. J. i dodaje da njezina kći još uvijek ima glavobolje.
- Stradale su gotovo pred ulaznim vratima zgrade u kojoj živimo. Supruga je bila prisebna pa me nazvala i rekla što se dogodilo. Kćer sam ugledao kako ozlijeđena leži na tlu i plače. Zadobila je nagnječenje mozga, razderotinu brade, ogrebotine kože trbuha, desnog boka i potkoljenice, traumatski hematom glave, dodaje otac G.L.. Majka je zadobila teške ozlijede noge.
- Osjećam bolove, šepam i posljedice su vidljive. Preda mnom je još jedna operacija. Nadam se najboljem, dodaje I. J. Svećenik je tada razriješen dužnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku