Obavijesti

News

Komentari 199

Svećenik pedofil iz Splita je priznao da je zlostavljao djecu

Svećenik pedofil iz Splita je priznao da je zlostavljao djecu
1

Nakana je ovog priopćenja obavijestiti zainteresiranu javnost, napose žrtve s kojima suosjećamo, da se na spomenutom slučaju radi intenzivno, kako bi se pravda izvršila i vratilo povjerenje, poručuju franjevci

VIDEO

Još prije 10 dana završen je crkveni postupak prethodne istrage pri Splitskoj-makarskoj nadbiskupiji u pedofilskom slučaju u Splitu, a provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca sad su se oglasili i priopćenjem koje prenosimo u cijelosti, a u kojem piše kako je fratar priznao zlostavljanje. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Crkveno-pravni postupak (Prethodna istraga) pokrenut protiv fratra, člana Samostana sv. Frane u Splitu, osumnjičenog za grijeh protiv šeste zapovijedi Dekaloga s maloljetnom osobom u završnoj je fazi.

Nakon zaključenja Prethodne istrage dokazni materijal proslijeđen je 15. svibnja 2018. Generalnoj kuriji Reda franjevaca konventualaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon analize dostavljenih materijala i mišljenja Prokuratora Reda, generalni ministar Reda franjevaca konventualaca fra Marco Tasca je, u žurni postupak, proslijedio dokumentaciju Kongregaciji za nauk vjere, nadležnoj za najteža kaznena djela.

Budući da je 23. svibnja 2018. godine, Generalnom ministru Reda stigla zamolba fratra u kojoj spomenuti, svjestan svojih pogrešaka, kako bi omogućio što prije vršenje pravde prema žrtvama, a zbog dobra Crkve i Reda, moli oprost od obveza koje proizlaze iz svetog reda (usp. kan. 290 § 3), kazneni postupak se ne bi morao održati, budući da bi se osumnjičenome za počinjeno kazneno djelo ovim putem udijelilo ono što zahtijeva najteža kanonska kazna.

O konačnoj odluci Kongregacije za nauk vjere javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Nakana je ovog priopćenja obavijestiti zainteresiranu javnost, napose žrtve s kojima suosjećamo, da se na spomenutom slučaju radi intenzivno, kako bi se pravda izvršila i vratilo povjerenje.

Istraga je službeno završila 11. svibnja, a zatim je dokumentacija predana Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu, koja će ju proslijediti Kongregaciji za nauk vjere u Vatikan, a Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca je, obzirom da je riječ o njihovom redovniku, dokumentaciju poslala generalnoj kuriji svoga reda u Rim. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje