Obavijesti

News

Komentari 0

Švedska pokreće istragu protiv Ericssona zbog podmićivanja

Švedska pokreće istragu protiv Ericssona zbog podmićivanja
1

Početkom mjeseca kompanija je pristala platiti više od milijardu dolara u sklopu nagodbe s američkim vlastima kojom je zaključena istraga o mogućem podmićivanju državnih dužnosnika

VIDEO

Švedsko državno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv proizvođača opreme za mobilne mreže Ericssona zbog sumnje u podmićivanje, nadovezujući se na slučaj u Sjedinjenim Državama, objavio je dnevnik Dagens Industri.

Glasnogovornik tužilaštva potvrdio je za Reuters otvaranje preliminarne istrage, ali nije navodio pojedinosti.

Glasnogovornica Ericssona odbila je komentirati informaciju istrazi.

Početkom mjeseca kompanija je pristala platiti više od milijardu dolara u sklopu nagodbe s američkim vlastima kojom je zaključena istraga o mogućem podmićivanju državnih dužnosnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Američka komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) i ministarstvo pravosuđa pokrenuli su istragu protiv Ericssona zbog sumnje da je kršio američki zakon o koruptivnim praksama u inozemstvu.

Istraga je obuhvatila razdoblje završno s prvom tromjesečjem 2017. godine a pokazala je da je Ericsson prekršio svoj kodeks poslovne etike i američki zakon o koruptivnoj praksi u Kini, Džibutiju, Indoneziji, Kuvajtu i Vijetnamu.

Švedska kompanija obavezala se u sklopu nagodbe platiti 520 milijuna dolara kazne američkom ministarstvu pravosuđa. Dodatnih 540 milijuna dolara moraju platiti SEC-u.

Dagens Industri izvijestio je u četvrtak da je odjel za borbu protiv korupcije švedskog državnog tužilaštva pomogao u američkoj istrazi. Na temelju otkrivenih informacija odlučili su pokrenuti vlastitu preliminarnu istragu, piše švedski list.

- Mogu potvrditi da odjel za suzbijanje korupcije već neko vrijeme provodi preliminarnu istragu zbog sumnje u podmićivanje - napisao je zamjenik glavnog tužitelja Martin Bresman u mailu Dagens Industriju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!