Obavijesti

News

Komentari 180

Putin sutra proglašava aneksiju okupiranih ukrajinskih regija. NATO se oglasio oko plinovoda

Putin sutra proglašava aneksiju okupiranih ukrajinskih regija. NATO se oglasio oko plinovoda

Švedska obalna straža ranije ovog tjedna otkrila je četvrto curenje plina na oštećenim plinovode Sjevernog toka. Tvrde da nema sumnje da je bilo riječ o eksplozivnim napravama koje su oštetile plinovod

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.40

Izaslanici za holokaust: Putin iskrivljava holokaust i vrijeđa žrtve

Posebni izaslanici za holokaust deset zemalja, među kojima je i Hrvatska, zajedničkim su priopćenjem u četvrtak poručili da ruski predsjednik Vladimir Putin diskursom o "denacifikaciji" Ukrajine iskrivljava povijest, vrijeđa žrtve holokausta i potkopava napore da se on više nikada ne dogodi.

Priopćenje je objavljeno povodom 81. obljetnice nacističkog masakra gotovo 34 tisuće Židova u Babij Jaru kod Kijeva, pri čemu se ističe kako "nikada ne smijemo dopustiti da sjećanja na te žrtve i sve koji su ubijeni u holokaustu budu obeščašćena, izbrisana ili cinično zloupotrijebljena u političke svrhe".

Sovjetski je Savez 45 godina nakon Drugog svjetskog rata "cenzurirao dokumentaciju o holokaustu, uključujući točna istraživanja i zapise o masakru Židova u Babij Jaru", ističe se u priopćenju.

22.30

Bugarska odbija dati Ukrajini vojnu pomoć

21.20

Putin traži da se "isprave greške" u mobilizaciji

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u četvrtak da se "isprave greške" u aktualnoj mobilizaciji koja se vrši u Rusiji za ofenzivu u Ukrajini, dok raste nezadovoljstvo zbog često kaotičnog pozivanja vojnih obveznika.

Mediji i Rusi na društvenim mrežama izvještavaju o slučajevima mobilizacije starijih osoba, studenata, bolesnika ili ročnika bez vojnog iskustva.

Mobilizacija je također izazvala demonstracije i bijeg tisuća muškaraca u inozemstvo.

"Ova mobilizacija postavlja mnoga pitanja. Moramo ispraviti sve greške i osigurati da se više ne ponove", rekao je Putin tijekom videokonferencije sa svojim Vijećem sigurnosti, koji je prenosila ruska televizija.

Predsjednik je spomenuo pozivanje očeva višečlanih obitelji, teško bolesnih ili čak vrlo starih osoba, što su sve slučajevi koji bi po zakonu trebali biti izuzeti.

"Ako je napravljena greška, treba je ispraviti, a one koji su pozvani bez opravdanog razloga treba vratiti kući", naglasio je Putin.

20.43

Erdogan predložio Putinu novu rundu pregovora s Ukrajinom u Turskoj

20.03

Crna Gora prognala još šest ruskih diplomata

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je u četvrtak nepoželjnim osobama još šest diplomata iz veleposlanstva Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Iz crnogorskog MVP-a naveli su da je odluka donesena zbog aktivnosti ruskih diplomata koje su u suprotnosti s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dvije države.

Crna Gora je u prvoj polovici ove godine prognala šest diplomata pa je ukupan broj Rusa kojima je kao nepoželjnim osobama naređeno da napuste Crnu Goru sada 12.

Komentari 180