Obavijesti

News

Komentari 147

Svekar čezne za delicijama: Kolinda, skuhaj mi pašticadu...

Svekar čezne za delicijama: Kolinda, skuhaj mi pašticadu...
2

SVEKAR HVALI PREDSJEDNICU: Otac Jakova Kitarovića otkrio je kako čezne za slasnim blagdanskim specijalitetima koje mu je snaha spremala dok je radila u Bruxellesu

VIDEO

Moja nevjesta je sjajna kuharica i posebno mi fali njezina pašticada, rekao je Ivan Kitarović (82) svekar hrvatske predsjednice.

- U njezinoj ukusnoj pašticadi nisam guštao od vremena kad je službovala u Bruxellesu gdje sam ih posjetio za jedan Uskrs nakon što mi je umrla supruga. To je bilo negdje pred kraj mandata - prisjetio se umirovljeni profesor.

Svekar predsjednice navodi da u posljednje vrijeme ne viđa često sinovu obitelj, zbog njihovih brojnih obveza, ali i svojih godina zbog kojih, kaže, “više ne luta tako lako”.

Ni Nova godina neće biti prigoda da budu zajedno na okupu. Ivo Kitarović priznaje da je on “samotnjak”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao nam je kako u Zagreb dolazi na liječničke preglede i tada posjeti obitelj, ali druženja im, nažalost kaže, prolaze bez njemu omiljenog jela iz nevjestine kuhinje. 

'Čujte, politika je vrag'

- Od kada je predsjednica, moja nevjesta Kolinda više nema toliko vremena za kućanske poslove. Jedemo uglavnom vani. Čujte, politika je vrag. Što se mene tiče ne bih se nikada time bavio - iskren je svekar predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Kad već nema pašticade, u danima kad ga put nanese u metropolu, Ivo Kitarović našao je druge gušte. 

- Obavezno pogledam klizačke treninge moje unuke Katarine koja je nadarena klizačica. U tome uživam svaku sekundu, kao i u druženju s unukom Lukom - ponosno ističe. Kad obveze dopuštaju sin i nevjesta usput posjete njega, no priznaje da su mu unuci i njihove posjete najvažnije.

- Meni su oni sada bitni. To su dobra djeca i dobri učenici. Ponosan sam djed - ispričao je.

'Privatno sam bio protiv njezine kandidature'

Iako nikada nije sumnjao da će Kolinda Grabar Kitarović, kao časna i vrlo karakterna žena, biti dobra predsjednica države, umirovljeni profesor priznaje da je privatno bio protiv njezine kandidature. Razlog tome je što je znao da će njegova nevjesta zbog silnih obveza koju nosi funkcija predsjednice države, ona nedostajati obitelji, posebno djeci.

Obitelj je tri godine živjela u Bruxellesu

Kolinda Grabar Kitarović s obitelji je tri godine živjela u Bruxellesu gdje je, prije nego je izabrana za šeficu države, bila pomoćnica glavnog tajnika NATO-a. Na tu dužnost stigla je 2011. godine, a sjedištu Europske unije ostala sve do 2014. godine. Nakon pobjede na predsjedničkim izborima obitelj se iz Bruxellesa preselila u Zagreb. Prethodno Kolinda Grabar Kitarović i to iz SAD-a gdje je bila veleposlanica RH od 2008. Ranije je bila i ministrica u Vladi Ive Sanadera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto