Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Švercao 10 kg heroina i poveo susjedu da ne bi bio sumnjiv

Zaplijenjeni heroin bi u uličnoj preprodaji dostigao četiri do pet milijuna kuna. Plicijski službenici su kod vozača uočili znakove neuobičajene nervoze i odlučili pregledati auto

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
30 komentara

Dubrovačka policija u suradnji s Carinom zaplijenila je na graničnom prijelazu Karasovići gotovo deset kilograma heroina, koji bi u uličnoj preprodaji dostigao četiri do pet milijuna kuna, rečeno je subotu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić rekao je kako je droga bila skrivena u osobnom automobilu koji je upravljao 40-godišnji državljanin Albanije, a s njim je u autu bila i njegova 62-godišnja susjeda, za koju se naknadno ispostavilo da nije imala nikakvih saznanja o krijumčarenju droge.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

''U večernjim satima u četvrtak graničnom prijelazu Karasovići pristupilo je vozilo, a policijski službenici su kod vozača uočili znakove neuobičajene nervoze. Pretragom auta uočene su preinake na kontrolnoj tabli vozila, točnije uočeni su radovi na šarafima i zaštitnim gumama kao i mehaničarko-lakirerski radovi na branicima vozila. Endoskopskim kamerama u prostoru između komandne ploče i motora uočeni su paketi oblijepljeni samoljepljivom trakom'', rekao je Matić te dodao kako je pronađeno 18 paketa heroina ukupne težine 9,6 kilograma.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Napomenuo je kako ta, koju je teško otkriti jer nema miris, bila namijenjena talijanskom tržištu. Rekao je i da istragom utvrđeno da 62-godišnjakinja nema nikakve veze s krijumčarenjem te je puštena na slobodu.
 

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović istaknuo je kako je ove godine općenito zabilježen pad kaznenih djela, prekršaja protiv javnog reda i mira, pad broja prometnih nezgoda i poginulih u njima u odnosu na prošlu godinu. Rekao je kako se u posljednjih pet godina uvelike povećao broj zapljena.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

''U posljednjih pet godina zaplijenjeno je ukupno 1171 kilogram marihuane, 21 kilogram hašiša, 62 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina te 45.500 tableta'', rekao je Radibratović.

Pomoćnik predstojnika Graničnog carinskog ureda Karasovići Ivica Radulović rekao je na konferenciji kako je i ta akcija rezultat kontinuirane suradnje između Policije i Carine.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message