Obavijesti

News

Komentari 0

Šverceri droge iz Osijeka dobili mjesec dana istražnog zatvora

Utvrđeno je da se radi o dobro organiziranoj međunarodnoj kriminalnoj skupini udruženoj radi kontinuirane nabave opojnih droga za područje EU u dužem vremenskom razdoblju

VIDEO

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor od mjesec dana četvorici okrivljenika, koje Uskok tereti za krijumčarenje najmanje 55 kilograma marihuane iz BiH u Hrvatsku i za uvoz tvari za proizvodnju heroina iz Poljske, izvijestio je u srijedu Sud.

Nakon privođenja i provedenog ročišta sudac istrage je utvrdio da, uz uz opći uvjet za određivanje istražnog zatvora postoji i poseban uvjet - opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti isto kazneno djelo, te je osumnjičenicima odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Utvrđeno je da se radi o dobro organiziranoj međunarodnoj kriminalnoj skupini udruženoj radi kontinuirane nabave opojnih droga za područje EU u dužem vremenskom razdoblju, koju se tereti da su kaznena djela činili u  razdoblju od srpnja 2017. do 8. lipnja 2018. godine. Istragom Uskoka su, uz uhićenu četvoricu, obuhvaćena su još trojica okrivljenika izvan RH, priopćio je Sud.

Kako je priopćio Uskok u utorak, prvookrivljeni 41-godišnjak i drugookrivljeni 39-godišnjak osumnjičeni su da su od srpnja 2017. do 8. lipnja 2018., na području Hrvatske, Poljske, Bugarske, Turske, Njemačke i BiH okupili i u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike te više drugih zasad nepoznatih osoba iz BiH, Njemačke i Turske. Terete ih se da su se povezali radi nabave, skladištenja i krijumčarenja velikih količina prekursora anhidrida octene kiseline, tvari koja se koristi za izradu heroina, iz Poljske u Tursku te povratno krijumčarenje heroina iz Turske u Hrvatsku; te zbog nabave većih količina marihuane u BiH i njezino krijumčarenje u Hrvatsku radi daljnje preprodaje u Njemačkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je u utorak izvijestila da su dvojica navodnih organizatora krijumčarskog lanca od početka srpnja do početka kolovoza 2017. nakon dogovora s nepoznatim osobama iz Turske kupili 5000 litara prekursor aceton-anhidrida u Poljskoj, nabavili nalog za prijevoz i provoz preko Hrvatske u Sloveniju, odakle su ga namjeravali prokrijumčariti u Tursku skrivenog u teretnom vozilu među solarnim panelima. No, pošiljka je zaplijenjena na graničnom prijelazu Kalotina između Srbije i Bugarske, kada je tijekom granične kontrole u tovarnom prostoru priključnog vozila pronađeno pet plastičnih kontejnera zapremnine po 1000 litara koji su bili ispunjeni prekursorom aceton-anhidrid.

Osim kiseline za proizvodnju heroina skupina je u dva navrata organizirala i krijumčarenje većih količina marihuane iz BiH. Najprije su u BiH kupili nešto više od 15 kilograma marihuane, za čiji je prijevoz 39-godišnjak nabavio automobil u Njemačkoj. Marihuanu je sakrio u prostor za rezervni kotač i stražnji branik te se uputio u Hrvatsku, ali je prilikom carinske granične kontrole otkriven na graničnom prijelazu Slavonski Šamac.

U drugom pokušaju u BiH je kupljeno nešto više od 40 kilograma marihuane koju su pokušali prokrijumčariti sa stolicama koje je tvrtka iz BiH kamionom izvozila u Njemačku. Drogu su sakrili u sredinu tovarnog prostora no i ta je pošiljka otkrivena na graničnom prijelazu Slavonski Brod.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a