Obavijesti

News

Sveučilište Libertas, u društvu 10 hrvatskih sveučilišta

Sveučilište Libertas, u društvu 10 hrvatskih sveučilišta
5

Približava se trenutak odluke maturanata o nastavku daljnjeg školovanja

Uz dilemu o tome koji studij odabrati, nameće se i pitanje da li željeni studij upisati na državnoj ili privatnoj visokoškolskoj instituciji.

U Hrvatskoj postoji ukupno 10 sveučilišta, 8 državnih i 2 privatna – Sveučilište Libertas i Hrvatsko katoličko sveučilište. To su jedine dvije privatne visokoškolske institucije koje studentima izdaju sveučilišne diplome! Sve druge privatne visokoškolske institucije su visoke škole ili veleučilišta.

Popis hrvatskih sveučilišta:

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište Libertas (Zagreb)

Hrvatsko katoličko sveučilište (Zagreb)

Sveučilište J. J. Strossmayera (Osijek)

Sveučilište Juraj Dobrila (Pula)

Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište Sjever (Varaždin)

Sveučilište Libertas, koje je nedavno pripojilo dosadašnju Visoku poslovnu školu Libertas, sada se sastoji od četiri fakulteta i poslovne škole i jedina je privatna visokoškolska institucija u Hrvatskoj koja i studentima sveučilišnih i studentima stručnih studija izdaje sveučilišne diplome. Uz to, Libertas je i jedina privatna visokoškolska institucija u Republici Hrvatskoj koja izvodi studijske programe od preddiplomske do doktorske razine, a kvaliteta studijskih programa potvrđena je i akreditacijom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta iz 2016. godine. Dobivanje sveučilišne diplome može biti od velikog značaja za nastavak daljnjeg obrazovanja i za šanse za zaposlenje, kako u Hrvatskoj, tako još više u inozemstvu.  

Studijski programi Sveučilišta Libertas spoj su primjenjenih i teoretskih znanja i vještina i pored sveučilišne diplome studetima pružaju i druge dodane vrijednosti tražene na tržištu rada. Niz studija slučaja, neposredno sudjelovanje studenata u rješavanju konkretnih poslovnih zadaća, gosti predavači iz reda poslovne zajednice i niz drugih mogućnosti na četri fakulteta i poslovnoj školi Sveučilište Libertas svrstava u rang najtraženijih visokoobrazovnih institucija u RH.

To su, uz kvalitetu naših obrazovnih programa, vrhunski predavački kadar i izvrsne uvjete studiranja razlozi zbog kojih vas pozivamo da se upišete na Sveučilište Libertas i studirate na nekom od naših sveučilišnih ili stručnih studijskih programa.

A kako izgleda prvi korak pri odabiru studija pogledajte u našem videu, odjela “Centar za karijere”

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

5 savjeta za izabrati fakultet:  Izračunajte za što ste stvoreni
KARIJERA

5 savjeta za izabrati fakultet: Izračunajte za što ste stvoreni

Još je manje od tjedan dana ostalo do početka polaganja ispita državne mature. Iako su maturanti već odabrali područja koja ih zanimaju većina njih u dobi od 14 godina nije sigurna kojim poslom se žele baviti u budućnosti

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura
BODOVANJE

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura

Iako bi se nekima sustav bodovanja za upis na fakultet mogao učiniti kompliciran, važno je naglasiti da su osim rezultata ispita iz državne mature velik čimbenik i ocjene u četiri godine srednje škole
Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje
POZIV MATURANTIMA

Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje

24sata poziva maturante da ispune anketu o namjerama studiranja