Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Svi su pobjegli od ovog posla, nitko više ne želi biti poštar...'

Zagrepčanin Kristijan Kovaček u Hrvatskoj pošti radi više od desetljeća. Mnogim umirovljenicima podijelio je privatni broj na koji ga zovu kad žele provjeriti je li došla penzija ili neki račun

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
107 komentara

Radim kao poštar više od 10 godina. Ne mogu reći da je sve uvijek sjajno, ali kad ujutro dođem u Branimirovu, sve ostalo staje.
Ispred mene su samo moji ruta, pošta i ti ljudi, povjerio nam je zagrebački poštar Kristijan Kovaček.

Pošta bezuspješno traži nove zaposlenike

Iako ima puno poštara koji sa zadovoljstvom poput njega rade svoj posao u drugim hrvatskim gradovima, Hrvatska pošta već dulje bezuspješno traži nove zaposlenike. 

- Veći broj osoblja otišao je u inozemstvo, a radi značajnijih ulaganja u posljednje vrijeme Hrvatska pošta cijelu godinu traži nove zaposlenike - rekao je glasnogovornik HP-a Krešimir Domjančić.

Najviše poštara i poštarica traži se u Dubrovniku, Varaždinu, Karlovcu, Rijeci, Puli, Hvaru, Krku, Sisku i Glini.

Od poštara se traži da imaju nižu ili srednju stručnu spremu, vozačku dozvolu B kategorije i moraju znati voziti motocikl do 50 kubika.

Nema stanara koji nema lijepu riječ za Kristijana

Iako se ne čini zahtjevnim, i sam Kovaček priznaje da se za ovakav posao mora imati strpljenja, jer uz mnoštvo pozitivnih ljudi koje upoznaje ima i onih koji su zahtjevniji. 

- Divno je kad ste vani i možete šetati po lijepom vremenu. Teže je po ružnijem vremenu kad morate imati kišobran i kolica, ali sve je to dio posla. Možete sjesti i popričati s ljudima. Kad upoznate rutu, već znate kako se postaviti i sve je lakše - objašnjava nam Kovaček.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dodaje da poštar mora biti komunikativan i uvijek se smiješiti. Svaki dan prijeđe rutu koja započinje i završava na zagrebačkoj Ilici. Prolazeći ujutro Ilicom nema stanara koji o njemu ne kaže lijepu riječ.

Mnogim umirovljenicima podijelio je privatni broj na koji ga zovu kad žele provjeriti je li došla penzija ili neki račun.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message