Obavijesti

News

Komentari 42

Svijet nudi pomoć Njemačkoj; u Muenchenu izvanredno stanje

Svijet nudi pomoć Njemačkoj; u Muenchenu izvanredno stanje
10

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere vraća se zbog napada u Njemačku iz SAD-a gdje je otputovao za praznike

VIDEO

Sjedinjene Države, Francuska i Velika Britanija ponudile su Njemačkoj svoju pomoć nakon pucnjave u trgovačkom centru u Muenchenu, u kojoj je ubijeno osam osoba, a za koju policija vjeruje da je teroristički napad i zbog čega je proglašeno izvanredno stanje u tom gradu.

Njemačke vlasti proglasile su u petak navečer izvanredno stanje u Muenchenu nakon napada naoružanih napadača na trgovački centar, izvijestila je televizijska postaja NTV. 

Broj mrtvih u tom napadu porastao je na osam, priopćila je policija.

"Tužna vijest: broj mrtvih porastao je na osam", objavila je na Twitteru muenchenska policija dodajući da su napadači u bijegu i da ima više ozlijeđenih osoba.

Bijela kuća je oštro osudila taj napad.

Američki predsjednik Barack Obama je obećao njemačkim vlastima "svu potporu koja im je potrebna" zbog "terorističke situacije" u Muenchenu na jugu zemlje."Neki od vas znaju da je bila pucnjava u Njemačkoj i u ovom trenutku se ne zna što se točno događa, ali naše su misli s onima koji su možda ozlijeđeni", rekao je Obama dodavši da je "Njemačka jedna od naših najbližih saveznica i pružit ćemo joj svu pomoć koja bi joj mogla trebati u ovoj situaciji".

Francuski predsjednik Francois Hollande je uputio u petak navečer "osobnu poruku potpore" njemačkoj kancelarki Angeli Merkel nakon pucnjave u trgovačkom centru Olympia na sjeverozapadu grada u blizini Olimpijskog stadiona.

Velika Britanija je spremna pomoći Njemačkoj, rekao je ministar vanjskih poslova Boris Johnson.

"Šokiran sam i zaprepašten tim užasnim napadom u Muenchenu i izgubljenim životima. Moje su misli s ozlijeđenima i obiteljima ubijenih", rekao je Johnson. 

"Mi smo spremni pomoći našim prijateljima u Njemačkoj. Naš savjet britanskim građanima na tom području je da ostanu kod kuće i prate upute lokalnih vlasti."

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere vraća se zbog napada u Njemačku iz SAD-a gdje je otputovao za praznike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...