Obavijesti

News

Komentari 0

'Svjedoci smo kontradiktornih izjava od početka pandemije'

'Svjedoci smo kontradiktornih izjava od početka pandemije'

Ravnateljica Sindikata hrvatskih učitelja dodaje i da mnogi epidemiolozi imaju različita mišljenja te da dok nemaju čistu viziju, teško mogu motivirati nekoga da se cijepi

VIDEO

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem, komentirala je za N1 najavu obveznog cijepljenja u obrazovnom sektoru i istaknula da su one kontradiktorne.

- Znamo da je u roku 24 sata prvo bilo rečeno da nema govora o obaveznom cijepljenju, a onda je bilo najavljeno da se razmišlja o uvođenju obaveznog cijepljenja za neke resore. Razmišljajući u formi bilo kakve represije ili nametanja obaveze cijepljenja, neće polučiti zadovoljstvo među zaposlenicima u zdravstvu, ni među zaspolenima u školstvu - rekla je.

Dodala je i da ovakva retorika sigurno ne motivira ljude na cijepljenje te smatra da bi se afirmativnim pristupom postigli puno bolji rezultati.

- Odgovornost je i uloga Vlade da razmišlja o zdravlju građana, ali moramo biti svjesni da se u sektoru obrazovanja cijepilo već mnogo učitelja i mi smo kao sindikat vodili bitku barem mjesec dana i tražili da se regulira to prioritetno cjepivo jer su mnogi zaposlenici to tražili - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Isktaknula je da je u obrazovnom sektoru oko 40 posto necijepljenih, no da još nema točnih brojki te da je zadaća resornog Ministarstva to doznati.

'Vlada ne smije prebacivati odgovornost na radnike, nego zakonski regulirati cijepljenje'
'Vlada ne smije prebacivati odgovornost na radnike, nego zakonski regulirati cijepljenje'

'Svjedoci smo kontradiktornih izjava od samog početka pandemije'

- Nisam za to da se moraju cijepiti učenici, puno je tu bilo krivih informacija od početka same pandemije. Moramo razmišljati o zdravlju, ali to ne znači da svi oni zaposleni u sustavu obrazovanja moraju biti prisiljeni - rekla je Šprem i dodala da je ovo rezultat Vladine loše osmišljene i provođene kampanje za cijepljenje.

Kaže i da mnogi epidemiolozi imaju različita mišljenja te da dok nemaju čistu viziju, teško mogu motivirati nekoga da se cijepi.

Iako građani imaju volju i želju sami procjenjivati informacije, Šprem kaže da se nakon tolikog niza pogrešnih informacija vrlo teško može stvoriti povjerenje.

'Nitko ne može cijepljenjem uvjetovati radno mjesto ili plaću'

- Sindikat je tu prvi koji će štititi radnopravni status zaposlenih - dodala je Šprem i objasnila da je sindikat prvi tu koji štiti radnopravni status zaposlenih i ne može nitko cijepljenjem uvjetovati radno mjesto ili plaću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a