Obavijesti

News

Komentari 158

Milanović: 10 godina sam radio dan i noć. Sad sam se odmarao

Milanović: 10 godina sam radio dan i noć. Sad sam se odmarao
5

Zoran Milanović je stigao na Općinski kazneni sud u Rijeci kao svjedok saborske zastupnice Mosta Ines Strenje Linić u njenoj tužbi protiv Novog lista

VIDEO

Ne sjećam se detalja i drugačijim odgovorom mogao bi nekome nanijeti štetu. U tom periodu na sastanke, od kojih se većina odvijala kasno u noći u više navrata dolazilo je više ljudi, ne kroz glavnu portu već sporedni ulaz. Dolazili su članovi Mosta, koji tad nisu bili i predstavnici te stranke, koji su, moram naglasiti bili lojalni Boži Petrovu, ali i zbunjeni te su tražili izlaz.

To su tad bili prilično neupečatljivi članovi, a to kažem bez da ikog uvrijedim, ali na temelju sjećanja, koje je nejasno, ne mogu reći da li je gospođa Ines Strenja Linić bila prisutna. Moguće je da je, ali skloniji sam misliti da nije, kazao je Zoran Milanović na današnjem suđenja na Općinskom sudu u Rijeci na koje je pozvan kao svjedok u parnici koju je saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić pokrenula protiv Novog Lista.

Naime, ona je tužbu podnijela nakon što je portal Novog lista u ožujku prošle godine prenio informaciju da je i navedena bila među zastupnicima Mosta koji su se 8. prosinca 2015., u vrijeme turbulentnih pregovora o sastavljanju nove Vlade, s tadašnjim premijerom Milanovićem sastali u Banskim dvorima. 

Milanovića je pozvala kao svjedoka, vjerujući da će potvrditi da ona nije bila s mostovcima koji su u kasnim noćnim satima tog 8. prosinca samoinicijativno došli u zgradu Vlade kako bi se našli s premijerom mimo znanja Bože Petrova.

Osim nje sastanku su navodno prisustvovali izabrani zastupnici Tomislav Panenić, budući ministar u Vladi Tihomira Oreškovića, te Ljubica Ambrušec, koja je danas opravdano izostala sa suđenja te Josip Katalinić, koji je također svjedočio da na spomenutom sastanku nije bio, a za to, rekao je, ima i materijalni dokaz.

- Moja građanska dužnost bila je odazvati se kao svjedok s obzirom da se vodi spor kod ovakvih situacija, na što se troši novac iz proračuna - konstatirao je na kraju svojeg svjedočenja Milanović.

Milanović: Vratit ću novac, o tome sve zna Bernardić

Nakon ročišta odgovorio je i na nekoliko novinarskih pitanja nevezanih za suđenje pa je tako na upit koliko će trebati SDP-u da se oporavi rekao da nema pojma.

- Nije korektno da odgovaram na takva pitanja. To su i meni radili skoro deset godina, to sam izdržao, kako tako, prema tome neću se tako ponašati- kazao je.

Što se prozivanja zbog nedolaska u sabor tiče rekao je da, nakon desetogodišnjeg danonoćnog rada - odlazi.

- Mislim glava je radila, tijelo ne može dan i noć, a sada sam dva mjeseca odmarao, još ovih par tjedana i to je to. Ako treba vratit ću i taj novac, ali neću uzimat tri plus tri - rekao je bivši premijer.

Na upit kako gleda na rad ove vlade kazao je da nema autoriteta.

- Kažu da se u kući obješenog ne govori o konopcu. Dakle ne pričat o Ini, ne pričati o HEP-u, time se HDZ ne bi trebao baviti - zaključio je Zoran Milanović te još jednom najavio svoj odlazak u ožujku, a možda i prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.