Obavijesti

News

Komentari 190

'Ta bešćutnost i proračunatost ubojice djeluju monstruozno...'

'Ta bešćutnost i proračunatost ubojice djeluju monstruozno...'
1

U Čistoj Velikoj je zavladala šutnja. Stručnjaci pokušavaju odgovoriti na pitanje što je navelo sina jedinca na ovaj stravičan zločin. Je li u pitanju bolestan um, ili je možda za sve kriva droga...

VIDEO

Dan nakon što su supružnici Šunjerga sahranjeni na mjesnom groblju, a pet dana nakon što su okrutno ubijeni, u mjestu je zavladala potpuna šutnja. Tek sada do izražaja dolaze šok i nevjerica. Što je navelo Tina Šunjergu (19), sina jedinca, da ubije svoje roditelje u Čistoj Velikoj? To je pitanje na koji svi traže odgovor.  

- Ovakva bešćutnost i proračunatost kod pripremanja ubojstva, likvidiranja oba roditelja i nakon toga odlazak na jednu feštu je zbilja nešto što djeluje monstruozno - rekao je za RTL Danas neuropsihijatar prof.dr. Ivan Urlić.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:34

Nitko ne može shvatiti što je bio okidač za stravično dvostruko ubojstvo. Rodbina pretpostavlja da je u pitanju droga koja razornije djeluje na psihu i od kokaina i od heroina.

- Ja sam imao slučajeva da nakon 24 sata, ne mislim na ovaj slučaj nego na druge, da se počinitelj uopće ne sjeća što je napravio, a sve je to bilo pod utjecajem narkotika - kazao je za RTL Danas objašnjava bivši policijski kriminalist za narkotike Antun Novoselović.

Odgovore bi moglo dati psihijatrijsko vještačenje

I kriminalisti i psihijatri ključnim drže psihijatrijsko vještačenje koje će proći kako bi se utvrdilo jesu li postojale i nekakve predispozicije u smislu da je taj momak već ranije u mlađoj dobi pokazivao neke znake preosjetljivosti ili je prošao neke traume koje su ostavile vidnoga traga ili se polako razvijala jedna duševna bolest. 

I preneraženi susjedi i bolom shrvana rodbina o tome ne znaju više.  

Bez obzira na uzroke, poznati neuropsihijatar smatra da Tinu Šunjergi treba stručna pomoć čak kako bi došao i do grižnje savjesti.

Policija 'češlja' društvo s kojima se Tin Šunjerga družio

Inače, policija detaljno “pročešljava” mračni milje dijela vodičke i šibenske mladeži, društva u kojem se 19-godišnji ubojica iz Čiste Velike kretao, s njima išao u teretanu, drogirao se, a od nekih i kupovao drogu, javlja Večernji list. Razgovarali su prvo sa svim sudionicima tuluma u Gaćelezima, na kojem je Tin Šunjerga bio nakon ubojstva, a otkako su riješili ovaj dvostruki zločin, bave se njegovim društvom, prijateljima, dilerima, kontaktima s Facebooka i mobitela. 

– Što se tiče kaznenog djela teškog dvostrukog ubojstva, policija je svoj posao obavila. Ali, ako mi u bilo kojem kriminalističkom istraživanju dođemo do saznanja o nekoj inkriminirajućoj radnji, normalno da dalje radimo. Nastavljamo istraživati po svim obavijestima koje imamo za svako kazneno djelo pa tako i ona do kojih smo došli istragom teškog dvostrukog ubojstva. To su zadaci policije – kazala je Kosor Večernjem listu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Izrael: 'Odgovorit ćemo na ovaj napad, pitanje je kada i u kojoj mjeri. Razmatramo planove'
UPOZORILI I AMERIKANCE

Izrael: 'Odgovorit ćemo na ovaj napad, pitanje je kada i u kojoj mjeri. Razmatramo planove'

Iran je tijekom noći lansirao stotine projektila, raketa i dronova kamikaza s eksplozivom na Izrael. Američke zračne snage pomogle su Izraelu u obrani

NAPETA SITUACIJA

VIDEO Iran napao Izrael stotinama dronova, pogledajte kako su ih skidali i Amerikanci

TEL AVIV Snimka iz izraelskog grada na mediteranskoj obali pokazuje dronove i projektile koji padaju jedan po jedan. Presretali su ih izraelski Iron Dom i američki borbeni avioni. Nije bilo žrtava
EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'
TRAŽI GA POLICIJA

EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'

Pretpostavljamo kako nije želio da ga itko pretekne, ne znamo što mu je bilo u glavi. Ubrzo nakon poziva kraj nas je projurila policija s upaljenom rotacijom u smjeru Senja, rekla je čitateljica za 24sata