Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
175 komentara

'Taj novac smo mogli dati djeci. Svakoj bebi po 15.000 eura...'

Istaknuo je da je tih 3,5 milijarde kuna koje će Hrvatska dati za brodogradnju moglo biti preusmjereno u druge sektore. Za taj novac bi svako novorođenče dobilo potporu od 15 tisuća eura

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
175 komentara

Ne bih još komentirao brojke, mogu se samo referirati na ono što smo dosad platili, rekao je ministar financija Zdravko Marić na upit o navodnih tri milijarde kuna koje će Hrvatska platiti za brodogradnju. 

Marić ističe da su porezni obveznici prošle godine platili oko dvije i pol milijarde kuna na osnovnu protestiranih jamstava, obzirom da je država jamčila za neke aranžmane među kojima se nalaze i brodovi koji su ugovoreni, a nisu ni napravljeni, niti će biti napravljeni. 

POTROŠILI MILIJARDU, A BRODOVA NIGDJE Pojest će 6 milijardi kuna: Tko će to platiti? Nažalost, svi mi...

- Paralelno s time postoji još, nažalost, potencijalna obveza do milijarde kuna, vidjet ćemo koliko će ukupni iznos biti - rekao je Marić. 

Istaknuo je da je tih 3,5 milijarde kuna koje će Hrvatska dati za brodogradnju moglo biti preusmjereno u druge sektore. Naveo je da su već prije novinari dovodili taj iznos s brojem vrtića, škola i slično, a ministar Marić je rekao da bi za taj iznos moglo svako novorođeno dijete dobiti potporu od 15.000 eura. 

- Naš cilj je brinuti o poreznim obveznicima Republike Hrvatske. Oni ovakve vrste šteta i opterećenja ne trpe - rekao je Marić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message