Obavijesti

News

Komentari 7

Tako je malo nedostajalo da se opet ne piše kako Milan Bandić kadrovira u Holdingu i Zagrebu

Tako je malo nedostajalo da se opet ne piše kako  Milan Bandić kadrovira u Holdingu i Zagrebu
1

Dariju Juričanu malo je falilo da postane Milan Bandić. Da je kojim slučajem uspio, sada bi se ime Milana Bandića navodilo u optužbama za kadroviranje u Zagrebu i Holdingu, a i zaokružilo bi parodičnu vladavinu.

VIDEO

Dario Juričan dugo je pokušavao postati Milan Bandić. I zamalo muje to uspjelo.

Imao je već novu osobnu iskaznicu, rješenja nadležnih tijela, kreirao je već slogan za predsjedničku kampanju, sve dok na kraju to nije srušeno administrativnim odlukama. 

A da je to prošlo, danas bi se govorilo o tome da Milan Bandić opet kadrovira po Zagrebačkom holdingu.

Sandra Benčić bi objašnjavala kako je "dobila poziv gospodina Bandića" da se bivši šef Holdinga Nikola Vuković želi naći s njom, te da je "Milan Bandić predložio sastanak jer poznaje nju i Vukovića". A Nikola Vuković bi pisao u svojim demantijima kako "Milan Bandić ni na koji način nije sudjelovao u njegovu imenovanju na mjesto predsjednika Uprave Holdinga", te da je "Bandić samo pokušao djelovati kao posrednik u mirnom razlazu".

Pripuz o Bandiću

Kao što bi Petar Pripuz, prijatelj pravog Bandića, u priopćenjima navodio kako je čelnike Holdinga "Milan Bandić vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić". 

A mediji bi zvali Milana Bandića da se očituje o kadroviranju u Holdingu.

A on bi onda dao tipičan odgovor da je "na golfu".

Da je to prošlo, da je redatelj i predsjednički kandidat Dario Juričan i službeno postao Milan Bandić, ovo što se danas događa u Holdingu i  Gradu Zagrebu pod kontrolom Možemo! i Tomislava Tomaševića moglo bi se doživjeti kao sequel "Kumeka", Juričanova dokumentarca o pravom Bandiću. Nešto tipa "Bandić nakon Bandića". Ili "Bandić živi vječno". Ili "Ne može Zagreb bez Bandića".

Pa bi onda i optužbe Nikole Vukovića i Ante Samodola, razriješenih, ogorčenih i osvetoljubivih čelnika Holdinga, o tome da iza Tomaševića konce vuku neki drugi moćnici i specijalni interesi, zvučale, ajmo reći, uvjerljivo. 

Gotovo pa zlokobno.

Parodija i satira

I tako, Dario Juričan forsirao je parodiju i satiru, a ona bi bila dovedena do savršenstva samo da se on uspio preimenovati u Milana Bandića.

"Milan Bandić je velika, lažna zagonetka, njegovi birači su zagonetka i ja sam malo zagrebao po tome", objašnjavao je Juričan novinarima nakon promocije "Kumeka". "Išao sam i malo iznenaditi gledatelje, igrao sam se i sa sadržajem i s formom".

Kakvo bi iznenađenje bilo da je on kao Milan Bandić kadrovirao po Holdingu. Igrao bi se sa formom, a netko bi mu nabacio na nos i sadržaj.

Ipak, ni sada iznenađenje što se Juričan spominje u prepucavanjima Možemo! i bivših čelnika Holdinga nije mnogo manje. Kao što cijeloj situaciji ne manjka elemenata parodije.

Uostalom, aferica s izborom Darka Richtera, klerikalnog konzervativca i kandidata Domovinskog pokreta koji se bori protiv komunista i vjeruje u Posljednji sud, kao da je ispala iz Juričanova scenarija. Kao da se išlo parodirati kriterije za izbor ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak, pa su našli penzionera koji nikada nije bio ravnatelj i usput je rigidni desničar.

To je bio pravi skeč. 

Bandićev duh

Činjenica, pak, da Juričana sada spominju u kontekstu kadroviranja u Holdingu, dovodi u pitanje njegov redateljski i novinarski opus koji je u određenoj mjeri kompromitiran političkim angažmanom, budući da ispada kako je sve oko Bandića radio s namjerom da pomogne jednoj političkoj opciji. 

Na koju sada navodno ima utjecaj u vođenju grada i Holdinga.

I tako, sve što se događa Tomaševiću i Možemo! u Zagrebu nakon preuzimanja vlasti vrti se oko Milana Bandića: od njegove katastrofalne ostavštine, preko njegovih ortaka koji sada pritišću novu vlast, do optućbi zbog načina na koji se kadrovira i vodi grad, kao i do činjenice da negdje u svemu tome sudjeluje i nesuđeni Milan Bandić.

A tko zna, možda sutra Dario Juričan, čovjek koji voli uzimati imena zagrebačkih gradonačelnika, odluči preimenovati se u Tomislava Tomaševića. Kao socijalni eksperiment. Da se postavi pitanje tko je zapravo gradonačelnik Zagreba.

A tko svemira.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.