News

Komentari 43

Taksist prošao kroz crveno pa udario djevojku: 'Kihnuo sam'

Pred Županijskim sudom u Splitu podignuta je optužnica protiv taksista G. P. (35) kojega se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće u kojoj je 7. srpnja prošle godine poginula pješakinja (26)

Vozača taksija iz Splita Županijsko državno odvjetništvo tereti da je 7. srpnja prošle godine oko 15.55 sati vozio automobil marke Škoda Dubrovačkom ulicom u smjeru juga te je brzinom od 67 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, na raskrižju s Vukovarskom ulicom.

U tom trenutku u raskrižje je, iz zapadnog smjera Vukovarske ulice, stigao Peugeot. Od siline sudara sa Škodom, Peugeot je odletio na nogostup uz jugoistočni dio raskrižja gdje je bila 26-godišnjakinja. Djevojku je prvo odbacilo na drugo auto, također Škodu, a potom i na pješakinju koja je od udarca zadobila višestruke prijelome kralježaka.

Potom je nesretna 26-godišnjakinja nastavila kliziti po tlu još desetak metara. Zadobila je višestruke prijelome i brojne tjelesne ozljede preminuvši na mjestu događaja. Kako navodi Slobodna Dalmacija, muškarac se brani da je uoči dolaska u raskrižje kihnuo zatvorivši oči te da zbog toga nije vidio koje je svjetlo na semaforu. Prijeti mu od tri do 15 godina zatvora.

Najčitaniji članci