Obavijesti

News

Komentari 6

Talijanska policija razbila je mrežu krijumčara izbjeglica

Talijanska policija razbila je mrežu krijumčara izbjeglica
1

Uhićene osobe se smatra članovima jedne od najjačih krijumčarskih mreža koja je organizirala ilegalni prelazak iz sjeverne Afrike do sjeverne Italije "tisuća migranata"

VIDEO

Talijanska policija u ponedjeljak je objavila kako je razbila veliku mrežu krijumčara migranata, uhitivši 23 osobe na Siciliji, u Rimu i u drugim talijanskim gradovima, te zaplijenivši stotine tisuća eura u gotovini.

Uhićene osobe se smatra članovima jedne od najjačih krijumčarskih mreža koja je organizirala ilegalni prelazak iz sjeverne Afrike do sjeverne Italije "tisuća migranata".

Uhićenja su uslijedila nakon dojave bivšeg krijumčara koji tvrdi da se migrante ubija zbog prodaje njihovih organa.

"Rečeno mi je da se migranti koji nemaju dovoljno novca za putovanje prosljeđuju Egipćanima koji ih ubijaju zbog organa koje u Egiptu prodaju za 15 tisuća dolara", citira talijanska agencija ANSA bivšeg krijumčara. 

Policija je najavljivala da će biti uhićeno 38 ljudi, no kasnije je priopćeno kako je 12 Eritrejaca i troje Etiopljana uspjelo izbjeći uhićenje, te je za njima pokrenuta međunarodna tjeralica.

"U zoru su provedena 23 od 38 uhićenja po tjeralicama koje su izdali protumafijaški tužitelji u Palermu", stoji u priopćenju koje dodaje kako je uhićeno 13 Eritrejaca, 9 Etiopljana i jedan Talijan. 

Uhićeni su optuženi za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, poticanje ilegalnih migracija, izvršavanje ilegalnih transakcija, te krijumčarenje i raspačavanje droge.

 Policija je pronašla i veliku količinu novca, oko 526 tisuća eura, te 25 tisuća dolara u gotovini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.