Talijanski kontrolori leta u cjelodnevnom štrajku, otkazani i letovi prema Hrvatskoj | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 25

Talijanski kontrolori leta u cjelodnevnom štrajku, otkazani i letovi prema Hrvatskoj

Talijanski kontrolori leta u cjelodnevnom štrajku, otkazani i letovi prema Hrvatskoj

Štrajk će trajati cijeli dan, a putnici nemaju pravo na naknade s obzirom na to da se štrajk smatra višom silom na koju avioprijevoznici ne mogu utjecati

VIDEO

Talijanska kontrola zračnog prometa danas je u generalnom štrajku, a zbog toga su otkazani brojni letovi prema i iz Italije. To uključuje i neke letove prema hrvatskim zračnim lukama, prenosi Croatian Aviation.

Generalni štrajk održava se danas, 26. srpnja, od 8 do 20 sati po lokalnom vremenu. Štrajk se održava u čak 44 talijanske zračne luke, uključujući i najveće poput Rima, Milana i Venecije.

U tom razdoblju aktivnosti kontrole leta bit će svedene na zakonski minimum, a neće biti dostupne ni prateće službe.

Zbog toga su avioprijevoznici bili prisiljeni otkazati letove pa je tako talijanska nacionalna kompanija Alitalia otkazala čak 130 letova.

Otkazani su i letovi između Italije i Hrvatske i to: Rim Fiumicino - Split - Rim Fiumicino, Vueling Airlines, Rim Fiumicino - Split - Rim Fiumicino, Wizz Air, Rim Ciampino - Zagreb - Rim Ciampino, Ryanair.

Ryanair uvodi osam novih linija iz zagrebačke zračne luke
Ryanair uvodi osam novih linija iz zagrebačke zračne luke

Ovi letovi trebali bi prometovati prema redu letenja: Zagreb - Rim Fiumicino - Zagreb (via Split), Croatia Airlines, Milano - Split - Milano, EasyJet, Napulj - Split - Napulj, EasyJet, Milano Bergamo - Zadar - Milano Bergamo, Ryanair.

Ipak, na ova četiri leta moguća su značajna kašnjenja s obzirom na to da će štrajk trajati cijeli dan. Ostale hrvatske zračne luke danas nemaju zakazanih letova iz ili u Italiju.

Putnici nemaju pravo na naknade s obzirom na to da se štrajk smatra višom silom na koju avioprijevoznici ne mogu utjecati.

U skladu s talijanskim zakonom, za vrijeme današnjeg štrajka usluga je osigurana za letove koji imaju zakazan polazak između 07:00-10:00 te 18:00-21:00, državne, medicinske, humanitarne i spasilačke letove, prelet talijanskog zračnog prostora, dolazne prekooceanske letove, odlazne prekooceanske letove potvrđene od strane talijanske agencije za civilno zrakoplovstvo, charter letove s ili prema otocima, letove prema otocima s jednom dnevnom rotacijom (osiguranje minimalne povezanosti), domaće letove koji su u letu u vrijeme početka štrajka, letove koji su imali zakazan polazak prije početka štrajka, no kasne iz opravdanih razloga, međunarodne letove koji slijeću ne više od 30 minuta nakon početka štrajka, letove koji prevoze pokvarljivu robu, žive životinje, medicinsku opremu i lijekove ili osnovne potrepštine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.