Obavijesti

News

Komentari 25

Talijanski kontrolori leta u cjelodnevnom štrajku, otkazani i letovi prema Hrvatskoj

Talijanski kontrolori leta u cjelodnevnom štrajku, otkazani i letovi prema Hrvatskoj

Štrajk će trajati cijeli dan, a putnici nemaju pravo na naknade s obzirom na to da se štrajk smatra višom silom na koju avioprijevoznici ne mogu utjecati

VIDEO

Talijanska kontrola zračnog prometa danas je u generalnom štrajku, a zbog toga su otkazani brojni letovi prema i iz Italije. To uključuje i neke letove prema hrvatskim zračnim lukama, prenosi Croatian Aviation.

Generalni štrajk održava se danas, 26. srpnja, od 8 do 20 sati po lokalnom vremenu. Štrajk se održava u čak 44 talijanske zračne luke, uključujući i najveće poput Rima, Milana i Venecije.

U tom razdoblju aktivnosti kontrole leta bit će svedene na zakonski minimum, a neće biti dostupne ni prateće službe.

Zbog toga su avioprijevoznici bili prisiljeni otkazati letove pa je tako talijanska nacionalna kompanija Alitalia otkazala čak 130 letova.

Otkazani su i letovi između Italije i Hrvatske i to: Rim Fiumicino - Split - Rim Fiumicino, Vueling Airlines, Rim Fiumicino - Split - Rim Fiumicino, Wizz Air, Rim Ciampino - Zagreb - Rim Ciampino, Ryanair.

Ryanair uvodi osam novih linija iz zagrebačke zračne luke
Ryanair uvodi osam novih linija iz zagrebačke zračne luke

Ovi letovi trebali bi prometovati prema redu letenja: Zagreb - Rim Fiumicino - Zagreb (via Split), Croatia Airlines, Milano - Split - Milano, EasyJet, Napulj - Split - Napulj, EasyJet, Milano Bergamo - Zadar - Milano Bergamo, Ryanair.

Ipak, na ova četiri leta moguća su značajna kašnjenja s obzirom na to da će štrajk trajati cijeli dan. Ostale hrvatske zračne luke danas nemaju zakazanih letova iz ili u Italiju.

Putnici nemaju pravo na naknade s obzirom na to da se štrajk smatra višom silom na koju avioprijevoznici ne mogu utjecati.

U skladu s talijanskim zakonom, za vrijeme današnjeg štrajka usluga je osigurana za letove koji imaju zakazan polazak između 07:00-10:00 te 18:00-21:00, državne, medicinske, humanitarne i spasilačke letove, prelet talijanskog zračnog prostora, dolazne prekooceanske letove, odlazne prekooceanske letove potvrđene od strane talijanske agencije za civilno zrakoplovstvo, charter letove s ili prema otocima, letove prema otocima s jednom dnevnom rotacijom (osiguranje minimalne povezanosti), domaće letove koji su u letu u vrijeme početka štrajka, letove koji su imali zakazan polazak prije početka štrajka, no kasne iz opravdanih razloga, međunarodne letove koji slijeću ne više od 30 minuta nakon početka štrajka, letove koji prevoze pokvarljivu robu, žive životinje, medicinsku opremu i lijekove ili osnovne potrepštine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa