Obavijesti

News

Tamburaši rasprodali koncert za Damira Mihovca Mikija

Tamburaši rasprodali koncert  za Damira Mihovca Mikija
1

'Lisinski je rasprodan u čast svim tamburašima, posebno jednom kojeg više nema, pokojnom Damiru Mihovcu – Mikiju'

Svi koji su nabavili svoje ulaznice na vrijeme večeras će moći istinski uživati u koncertu na kojem će međuostalima nastupiti Najbolji hrvatski tamburaši, Gazde, Ex Panonia, O.S.D.S., Tamburaši za dušu i mnogi drugi. Posebno za ovu priliku okupljen je i sastav 'Miki tribute band'! Nedavno je izdana i pjesma u čast ovom tamburaškom virtuozu naziva 'Kome ćemo noćas svirati'.

Link na spot: https://youtu.be/3mhm0HB4Afs

Pjesma "Kome ćemo noćas svirati" posvećena je Damiru Mihovcu Mikiju, jednom od najboljih tamburaša u Hrvatskoj, koji je tragično preminuo u prometnoj nesreći 26. rujna 2015. U ovom spotu sudjelovali su mnogobrojni tamburaši i tamburaški sastavi među kojima su: EX Panonija, Gazde, Od Srca Do Srca, Šarmeri, Tamburaši za dušu, Tamburaški orkestar KUD-a Bukovac te članovi udruge "Tambura club Zagreb".

Damir Mihovec Miki svoju je karijeru započeo u EX Panoniji, jednom od najpoznatijih tamburaških sastava 80-ih godina.  Surađivao je s mnogim glazbenicima, među kojima su: Vice Vukov, Vera Svoboda, Đuka Čaić, Duško Lokin, Rajko Dujmić, Zdravko Šljivac, Vlado Smiljanić, Zvonko Bogdan i mnogi drugi. Početkom 90-ih godina posvećuje se radu s mladim tamburašima iz kojih nastaju danas popularne GAZDE, s kojima postiže prvi veliki uspjeh na festivalu u Požegi s pjesmom "Zbog tebe sam to što jesam".

Nakon uspjeha u Požegi, Gazdama i Mikiju otvaraju se mnoga vrata te rade prvi veliki iskorak u tamburaškoj glazbi kojoj su dali novi moderni i urbani zvuk dodavši mu bubanj i druge popularne instrumente. Osim po svom načinu sviranja, Miki je ostao poznat kao čovjek koji je prvi doveo tamburu u velike dvorane - dvoranu Doma sportova u Zagrebu Miki i Gazde napunili su četiri godine zaredom, što je i danas jedan od najvećih uspjeha u tamburaškoj glazbi.

 Nakon suradnje sa Gazdama nastavlja svoj rad s drugim tamburaškim sastavima među kojima su i danas poznati mladi tamburaši OD SRCA DO SRCA.

 Miki je osim po glazbi bio poznat kao i veliki čovjek široke duše koji je oko sebe uvijek okupljao i spajao razne ljude, glazbenike, glumce, umjetnike, sportaše, vinare... Bio je veliki ljubitelj glazbenih druženja ili njegovim riječima nazvano "ŠALA", kako je i zamišljen ovaj spot koji donosi dašak atmosfere Mikijevih šala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je