News

Komentari 71

'Tata je otišao u Bosnu u dućan. Zadnje riječi su mu bile trebam li nešto iz trgovine. Nestao je'

'Tata je otišao u Bosnu u dućan. Zadnje riječi su mu bile trebam li nešto iz trgovine. Nestao je'

Uspjela sam dobiti snimke s nadzorne kamere Trgovačkog centra Vrata Bosne na kojima se vidio da je sjeo na bicikl i odvezao se u smjeru Odžaka, odnosno Liješća, kaže njegova kći

Ilija Vrdoljak (72) iz Slavonskog Broda koji je od kuće u ulici Julija Domca 21 u Slavonskom Bodu otišao u jutarnjim satima u Bosanski Brod 04. kolovoza 2022. godine još se nije vratio kući.

Njegova kći Valentina Vrdoljak Jurić ne prestaje s potragom, tijekom ponedjeljka boravila je na području Male Brusnice, istočno od Bosanskog Broda jer je dobila dojavu da je njen otaca tamo viđen.

'Provjeravamio sve, ali njega nema'

Prije toga dobila je informaciju da je viđen u jednoj mesnici na području sela Liješće, zatim na Kadru, na obronku Vučjaka iznad Save, a posljednja informacija putem Facebooka došla joj je u utorak ujutro da je njen otac viđen 05. kolovoza ove godine oko 21 sata u Modriči kod Roštiljnice Lazarević.

- Ne znam više što da radim kuda da krenem, provjeravamo sve informacije, ali njega nema - rekla je Valentina koja ne odustaje od potrage i moli sve da joj pomognu pronaći oca.

'Dobili smo snimku nadzorne kamere'

Podsjetimo. Ilija Vrdoljak je otišao je 4. kolovoza ove godine u Bosanski Brod (BiH), još se nije vratio kući i njegova obitelj je policiji u Slavonskom Brodu pravila njegov nestanak. On je biciklom otišao navodno u susjedni grad preko granice nešto kupiti.

Prema informacijama iz policije, bio je odjeven u bijelu košulju kratkih rukava s plavim širokim prugama, plave hlače, te plave papuče.

- Uspjela sam dobiti snimke s nadzorne kamere Trgovačkog centra Vrata Bosne na kojima se vidio da je sjeo na bicikl i odvezao se u smjeru Odžaka, odnosno Liješća. Snimila ga je i kamera kod Školskog centra, a vidjele su ga i dvije žene. Nakon toga gubi mu se svaki trag. Policija nam je potvrdila da je iz RH izašao u četvrtak u 8.15 sati na Graničnom prijelazu Slavonski Brod, no nije evidentiran njegov povratak u Hrvatsku. Posljednji put smo se čuli u srijedu navečer i rekao mi je da ide u Bosnu, pitao me je l' trebam ja što, rekao je da ide kupiti graha, da ide kupiti 'točak' za bicikli, te da se odmah vraća natrag da stavi ručak kuhat - rekla je Ilijina kći Valentina Vrdoljak Jurić.

- Nestanak Hrvatskog državljanina u susjednoj BiH prijavila je njegova obitelj, odmah smo kontaktirali kolege u Brodu, stalno smo u kontaktu i činimo sve da pronađemo nestalog - rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko posavske.

Obitelj moli sve ako nešto znaju o nestalom Iliji Vrdoljaku da to prijave policiji ili informaciju dostave na e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Najčitaniji članci