News

Komentari 1

Tek punoljetni mladići i djevojka krali stoku: U četiri krađe su oštetili vlasnika za 50.000 kn

Tek punoljetni mladići i djevojka krali stoku: U četiri krađe su oštetili vlasnika za 50.000 kn

Spomenuti trojac operirao je tijekom listopada i studenog, a osumnjičen je i 52-godišnji muškarac koji je prikrivao kaznena djela ovog trojca te ujedno i preprodao tu stoku

Trojac, dvojicu muškaraca (20,18) i ženu (22) policija sumnjiči da su tijekom listopada i studenog uz pomoć pomagača u četiri navrata 51-godišnjaku iz gospodarskog objekta u Draganiću otuđili stoku u vrijednosti većoj od 50.000 kuna. Tijekom petog pokušaja krađe pali su u ruke karlovačke policije koja je nad počiniteljima zbog kaznenog djela teške krađe provela kriminalističko istraživanje, te utvrdila.

- Dvojicu muškaraca stare 20 i 18 godina te ženu staru 22 godine sumnjiči se da su tijekom listopada i studenog 2020. godine u četiri navrata iz zatvorenog gospodarskog objekta 51-godišnjaka na području Draganića otuđili više grla stoke, a tijekom počinjenja jednog od navedenih kaznenih djela i zračnu pušku. Ujedno, sumnjiči ih se i da su 20. prosinca zajedno s još jednom maloljetnom osobom ponovno pokušali počiniti isto kazneno djelo, odnosno pokušali su iz spomenutog gospodarskog objekta otuđiti stoku, ali su ih ubrzo uhitili policijski službenici. Tijekom ovog posljednjeg, ali i prethodnih događaja, 18-godišnjak je kod sebe neovlašteno posjedovao vatreno oružje te ga se stoga sumnjiči i za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. - kažu u policiiji dadajaći da također, 20-godišnjaka i 18-godišnjaka se sumnjiči za kaznena djela oštećenja tuđe stvari tako što su radi bijega s mjesta događaja polomili lokote na rampama šumskih cesta na području Draganića.      

Nadalje, 52-godišnjeg muškarca sumnjiči se za kaznena djela prikrivanja, tako što je prema prethodnom dogovoru od 20-godišnjaka i 18-godišnjaka preuzeo i u svojim gospodarskim objektima sakrio, a kasnije i preprodao stoku za koju je znao da je otuđena. Ujedno, sumnjiči ga se i da je 20-godišnjaku i 18-godišnjaku ustupio svoje kombi vozilo za dovoženje stoke.

- Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 50.000 kuna. Protiv svih osumnjičenih policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu, dok su 20-godišnjak i 18-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku, a nakon toga dovedeni u nadležno državno odvjetništvo.- kažu u policiji.

Najčitaniji članci