Obavijesti

News

Komentari 20

"Temperatura pada za više od 10°C, zabijelit će se i nizine..."

"Temperatura pada za više od 10°C, zabijelit će se i nizine..."
1

Zoran Vakula prognozira da će u petak količine kiše biti velike, ponegdje i veće od 80 litara po četvornome metru. Snijega će biti u najvišem gorju, a kasno navečer i u nižem

VIDEO

Petak će biti još jedan, mnogima prilično nepovoljan, pa i neugodan dan, ne samo zbog južine i topline neuobičajene za sredinu prosinca, nego i zbog jakog i olujnog vjetra, te posebice na Jadranu i područjima uz njega - obilne kiše, mjestimice praćene munjama i gromovima, prognoza je meteorologa HRT-a Zorana Vakule.

- Već u noći na subotu stiže promjena s kojom će snijega nakratko biti i u nekim nizinama. Od nedjelje još hladnije, ali većinom suho i barem djelomice sunčano. I na Jadranu će još tijekom vikenda biti koječega, ponegdje vjerojatno i pahulja nošenih jakom i olujnom burom. U sljedećem pak tjednu zamjetno stabilnije i mirnije, ali većinom hladnije od prosjeka za tjedan uoči Božića - navodi Vakula. 

Vakula: Bit će kiše, a putnicima kroz gorje još se gore 'piše'...
Vakula: Bit će kiše, a putnicima kroz gorje još se gore 'piše'...

Detaljna prognoza za petak...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u petak prijepodne još će biti većinom suho, pa i djelomice sunčano, ali uz često umjeren do jak jugozapadni vjetar. Temperatura zraka tijekom noći se gotovo i neće snižavati pa će jutarnja biti od 5 do 8 °C, a poslijepodne čak oko 15 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj, uz umjeren i jak jugozapadnjak, osobito u gorju i s olujnim udarima, najniža jutarnja temperatura već biti viša od prosječne poslijepodnevne za sredinu prosinca, a najviša - kao da je sredina travnja ili listopada. Kiša će prijepodne uglavnom izostati, ali ne i prema večeri, kada će jugozapadnjak prestati i mjestimice će zapuhati sjeverni vjetar. 

Još vjetrovitije će biti u gorju i na sjevernom Jadranu, gdjekad i s olujnim jugozapadnim i južnim vjetrom, mjestimice i jugom, uz koje će more biti i jače valovito, a dnevni hod temperature mali. No, količine kiše bit će velike, ponegdje i veće od 80 litara po četvornome metru. Snijega će biti u najvišem gorju, a kasno navečer i u nižem.

'Postoji signal da bi ove zime moglo pasti puno više snijega'
'Postoji signal da bi ove zime moglo pasti puno više snijega'

I u Dalmaciji petak relativno topao, uz često jako i olujno jugo, te valovito more, koje će otežavati pa i onemogućavati normalno prometovanje, a osobito će poslijepodne i navečer biti i obilnijih pljuskova, praćenih munjama i gromovima, koji će u drugom dijelu dana i na jugu Hrvatske biti česti.

Uz njih, nevolje će stvarati i jako i olujno jugo i oštro, te jače valovito more. Temperatura zraka malo će se mijenjati. 

...i subotu...

U subotu na Jadranu još i manje. Mjestimice obilnije kiše bit će još osobito na jugu, gdje će se zadržati jako i olujno jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadni, a na sjevernom je dijelu moguć i snijeg nošen jakom i olujnom burom, koja će se tijekom hladnije i još promjenljive nedjelje proširiti na cijelu obalu. Od ponedjeljka stabilnije, uz slabljenje vjetra, ali uz daljnji pad jutarnje temperature.

- Na kopnu promjena vremena stiže već u noći na subotu kada će snijeg početi najprije u gorju, a do subotnjeg jutra zabijelit će se i mnoge nizine. Sporadično će padati i tijekom prijepodneva. Poslijepodne će se razvedravati pa će od nedjelje biti većinom suho, barem djelomice sunčano, ali i osjetno hladnije, u odnosu na petak, gdjegod i za više od 10 °C - navodi Vakula.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke