Obavijesti

News

Komentari 55

Danas je žuti alarm za veći dio Hrvatske, sutra i ispod 10 °C

Danas je žuti alarm za veći dio  Hrvatske, sutra i ispod 10 °C

Sljedećih dana jutra na kopnu malo svježija, osobito u gorju, a mjestimice i maglovita. Na moru sunčano. Noći i jutra ostaju topla, a dani sve topliji, osobito u Dalmaciji gdje će biti vruće.

VIDEO

Nakon prolaska fronte u srijedu će jačati utjecaj anticiklone pa se očekuje stabilizacija vremena, prognozira meteorologinja Maja Bubalo za dnevnik.hr

Ipak, u jutarnjim satima na jugu Dalmacije može pasti malo kiše ili poneki pljusak. U ostalim predjelima suho, još uvijek uz dosta oblaka. Ponegdje može biti i magle, osobito u kotlinama. Puhat će umjerena, pod Velebitom jaka bura.

Već prema sredini dana u Dalmaciji će bura okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura u nizinama između 13 i 17, u gorju će se spuštati i do jednoznamenkastih vrijednosti, između 9 i 13, a na moru od 16 na sjeveru do 26 na jugu.

Što klimatski crveni alarm znači za budućnost Hrvatske: 'Živjelo bi se kao u sjevernoj Rusiji'
Što klimatski crveni alarm znači za budućnost Hrvatske: 'Živjelo bi se kao u sjevernoj Rusiji'



Do sredine dana razvedravanje pa će poslijepodne u središnjim predjelima biti pretežno sunčano. Temperatura ipak ostaje niža, od 23 do 26.

Na istoku zemlje poslijepodne sunčanije od jutra, osobito u Podravini. Uz sjeverni vjetar temperatura u najtoplijem dijelu dana između 23 i 25.

 - U gorju i na sjevernom Jadranu sunčano. Bura će poslijepodne malo oslabjeti, uz zapadnu obalu Istre i okrenuti na zapadne smjerove. Temperatura na moru između 26 i 29, u gorju od samo 18 do 23.U Dalmaciji djelomice do pretežno sunčano, a u unutrašnjosti može pasti još malo kiše. Zapuhat će sjeverozapadnjak koji će krajem dana opet okretati na buru. Mjerit će se većinom oko 30 stupnjeva.
More zasad na većini postaja mjeri oko 27 stupnjeva, iako je na primjer u Crikvenici palo ispod 25 - objašnjava meteorologinja Maja Bubalo.

Odbor za klimu UN-a: Po pitanju globalnog zagrijavanja blizu smo scenariju bez povratka...
Odbor za klimu UN-a: Po pitanju globalnog zagrijavanja blizu smo scenariju bez povratka...



Sljedećih dana jutra na kopnu malo svježija, osobito u gorju, a mjestimice i maglovita. Dani djelomice do pretežno sunčani i postupno sve topliji.

Na moru sunčano. Jutrima će puhati slaba do umjerena bura, danju do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Noći i jutra ostaju topla, a dani sve topliji, osobito u Dalmaciji gdje će biti vruće.

DHMZ: Umjerena naoblaka, poslijepodne razvedravanje

HRVATSKA DANAS Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Drugdje u prvom dijelu dana umjerena, ponegdje i povećana naoblaka. Većinom na krajnjem sjeveru ujutro poneka kap kiše, a na jugu Jadrana mogući su lokalni pljuskovi. Poslijepodne posvuda razvedravanje uz mogućnost za pokoji pljusak još u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab.

Na Jadranu slaba i umjerena, na udare na sjevernom dijelu jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, nakon sredine dana ponegdje u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na Jadranu između 26 i 31 °C.

HRVATSKA SUTRA Pretežno sunčano, na sjeveru povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu može biti kratkotrajne magle. Vjetar slab, na istoku do umjeren istočni, na moru ujutro bura, osobito podno Velebita, a danju umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Jutro na kopnu relativno svježe, osobito u gorju, najniža temperatura od 9 do 14, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre oko 15, a duž obale i na otocima većinom između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 27 do 31 °C, u gorju malo niža, javljaju iz DHMZ-a

DHMZ upozorava da je u nekim dijelovima Hrvatske - kao što su Kvarner, srednja Dlamacija, sjeverna Dalmacija i Riječka regija -  na snazi žuti alarm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...